Home > Electric > Divers > Extreme E: zege voor Chip Ganassi Racing na bestraffing van Rosberg X Racing

Extreme E: zege voor Chip Ganassi Racing na bestraffing van Rosberg X Racing

De zege in race 1 voor de Extreme E op Sardinië kwam toe aan Chip Ganassi Racing nadat Rosberg X Racing een bestraffing opliep. Voor de Amerikanen was dat hun eerste zege.

foto: ©extreme-e.com/media

De aanrijding van Johan Kristoffersson met Carlos Sainz Senior (Acciona Sainz XE) kostte Rosberg X Racing uiteindelijk de overwinning, toen het team met een bestraffing werd terug gezet naar de derde plaats. Kyle LeDuc en Sara Price, al goed bezig sinds de shakedown, bezorgden zo Chip Ganassi de eerste elektrische offroadzege. Volgend op de chaos die er was toen de wagen van Kristoffersson die van Sainz aantikte, met een crash voor deze laatste, kon Leduc zich op de tweede plaats hijsen. Na de rijderswissel begon Sara Price dan de jacht op de leider, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, maar de Zweedse breidde haar voorsprong verder uit. Uiteindelijk werd de beslissing van de sportcommissarissen doorslaggevend, Rosberg X Racing werd terug gezet naar de derde plaats en de zege kwam aan de wagen met nummer 99, de GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing, voor de Xite Energy van Timo Scheider en Tamara Molinari.

In het kampioenschap blijft Rosberg X Racing wel aan de leiding met 50 punten, voor GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing (37) en Acciona Sainz XE (28). Dit weekend is er op Sardinië een tweede wedstrijd.