Home > Electric > ETCR Zolder: Cupra wil winnende lijn doorzetten

ETCR Zolder: Cupra wil winnende lijn doorzetten

CUPRA gaat naar de vierde ronde van het 2022 FIA ETCR eTouring Car World Cup in Zolder (8-10 juli) met 172 punten voorsprong in het constructeurskampioenschap. Mattias Ekström staat aan de leiding bij de rijders, na twee overwinningen in drie races dit seizoen.

Foto ©: Cupra

Adrien Tambay is de enige rijder die dit seizoen alle drie zijn DHL SuperFinal-races heeft gewonnen. De Fransman is in vorm en komt in België aan op de tweede plaats in het rijdersklassement, slechts zes punten achter Ekström. Tambay heeft wel 71 punten voorsprong op de derde, de Spanjaard Mikel Azcona (Hyundai Motorsport). Ook nieuwkomer Tom Blomqvist heeft zich goed ingewerkt bij Cupra. De in Groot-Brittannië geboren Zweed eindigde al twee keer als tweede in zijn DHL SuperFinal en stond ook al eens op het podium van een ETCR-raceweekend. Blomqvist zal in België op zoek gaan naar zijn beste finish van het jaar. De Brit staat zesde in het klassement, net achter de twee Romeo Ferrari’s van onze landgenoot Maxime Martin en de Canadees Bruno Spengler. Jordi Gené steeg van de elfde naar de zevende plaats in de tussenstand voor rijders na een tweede plaats in Jarama de vorige keer. Hij heeft al eerder met toerwagens op Zolder geracet, maar niet met de volledig elektrische CUPRA e-Racer.

Het 4 km lange circuit van Zolder, dat ook bekend staat als Circuit Terlamen, heeft sinds 1963 een enorm aantal races op topniveau gehouden, waaronder 10 keer de Belgische F1 Grand Prix. Dit wordt de eerste keer dat het beroemde circuit een volledig elektrisch motorsport evenement organiseert, met de Circuit Zolder Electrified EV Show die plaatsvindt in de paddock en op het circuit. Het snelle en bochtige circuit van Zolder, gelegen vlakbij Hasselt, is met zijn elf bochten en snelle rechte stukken, uitdagende bochten en chicanes de perfecte locatie voor toerwagenraces.