Home > Circuit > WEC > WEC: eerste kilometers op circuit voor Ferrari LMH

WEC: eerste kilometers op circuit voor Ferrari LMH

Wat vanochtend op het circuit van Fiorano gebeurde, zal de geschiedenis ingaan. Om 9u37, na een reeks voorbereidende controles, startte tweevoudig wereldkampioen endurance Alessandro Pier Guidi de motor van de nieuwe Ferrari Le Mans Hypercar (LMH), die het bedrijf uit Maranello zal gebruiken in het FIA WEC-seizoen van 2023.

Foto ©: Ferrari

De Italiaanse rijder voltooide de shakedown van de LMH in aanwezigheid van CEO Benedetto Vigna. In de namiddag gaf Pier Guidi het stuur over aan Nicklas Nielsen, die het geplande testprogramma afsloot.

“Na zoveel maanden in de simulator, had ik eindelijk de kans om de echte auto te besturen en dat was een grote sensatie”, reageerde Pier Guidi. “Het besturen van de Ferrari die vijftig jaar sinds de laatste officiële deelname zal terugkeren in de hoogste endurance-klasse, was erg emotioneel voor mij. We staan nog maar aan het begin en er is nog veel werk te doen, maar het voelt erg positief. Ik ben trots en blij om de LMH te hebben gedebuteerd, wat het begin markeert van een nieuw avontuur voor Ferrari”.

Nicklas Nielsen sloot zich bij hem aan: “Het was een speciale dag. Om een van de eersten te zijn om Ferrari’s Hypercar op het circuit te besturen is een droom die uitkomt. Al sinds ik een kleine jongen was, droomde ik ervan om in een Ferrari te rijden en om dat te doen in de auto die in de topklasse zal strijden is ongelooflijk. Natuurlijk is het nog een lange weg naar het racedebuut van de auto, maar vandaag hebben we een kleine stap in de richting van dat moment gezet”.