Home > Circuit > MotoGP: nu al failliet van de KymiRing?

MotoGP: nu al failliet van de KymiRing?

Op de website van het Finse circuit KymiRing prijkt nog steeds de affiche voor de MototGP wedstrijd die was voorzien voor dit weekend. Maar eerder leerden we al dat deze wedstrijd werd afgelast en deze week kwam er meer verontrustend nieuws voor deze nieuwe Finse omloop.

De KymiRing ligt vlakbij het Finse Kausala, een dorpje op 110 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Helsinki. Het dankt zijn naam aan de langsstromende Kymi rivier (Kymijoki) In principe zou het een circuit moeten worden dat MotoGP wedstrijden moest onthalen. Maar promotor Dorna achtte dat de faciliteiten nog niet voldeden aan MotoGP eisen en dus werd de eerste wedstrijd afgeblazen.

Maar er circuleren nog andere verontrustende berichten rond het circuit. De middenaugustus geplande WK motorcross wedstrijd werd verplaatst naar een ander circuit en twee bouwbedrijven die betrokken zijn bij de constructie van het circuit hebben vorige week faillissement aangevraagd. Afgelopen maandag vroeg KymiRing een bedrijfsreorganisatie aan. Met schuldsanering probeert KymiRing zo een faillissement te voorkomen nog voor er een wiel op het circuit draaide.

illustratie: Dandelion Sprout, onder CC BY 4.0,
op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81977471

ZIE OOK: