Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: nogmaals volop actie

De autosport dit weekend: nogmaals volop actie

In de autosport is men nog lang niet op verlof. De Formule 1 is amper een paar dagen na de Britse Grand Prix alweer te gast in Oostenrijk. Op het Red Bull circuit worden ze vergezeld van de Formule 3, Formule 2 (in principe opnieuw met Amaury Cordeel) en Porsche Supercup.

Het WK Endurance (WEC) is aan de slag op Monza, voor een wedstrijd van zes uur.

Wat verder naar het oosten zien we op de Hungaroring nabij Budapest een internationaal divers evenement met de GT Open, de Euroformula en de Formula Regional European by Alpine aan het werk.

Op Francorchamps is er de langste race ter wereld met de 25 Uur VW Fun Cup, maar we zien er in de rand ook het BGDC (Belgian Gentlemen Drivers Championship) en de Spaanse F4 (met onze jonge Belg Jef Machiels) racen

Op het vernieuwde Glosso circuit in Arendonk keert het BK Rallycross terug en uiteraard is er in de buurt van Roeselare de TBR Short Rally, een proef voor het VAS regionale kampioenschap. Op Zolder komt naast de FIA ETCR ook het Software AG ERA kampioenschap in actie.

Maar daarmee is het helemaal nog niet afgelopen want voor de liefhebbers is er nog VLN op de oude Nurburgring, de 24H Series in Portimao, EuroNASCAR op Vallelunga en Extreme E op Sardiniƫ.