Home > Circuit > In memoriam: Jean-Paul Libert

In memoriam: Jean-Paul Libert

Afgelopen woensdag, 29 juni, werd het overlijden bekend gemaakt van Jean-Paul Libert. Libert was ondernemer en zakenman, maar in het autosportwereldje vooral gekend voor zijn elf deelnames aan de 24 Uur van Le Mans.

foto: Martin Lee (London,UK)
onder CC BY-SA 2.0 op de.wikipedia.org

Brusselaar Libert werd op 14 oktober 1955 geboren in Kigali, Rwanda. Hij was een niet aflatende bezieler van de autosport. Naast zijn eigen wedstrijden in toerwagens, prototypes en sportwagens, was hij achter de schermen steeds in de weer met projecten in de auto- of motorsport, of het nu budgetbeheer was in het WK 500cc of het begeleiden van rijders richting F1 (met Thierry Boutsen en Paul Belmondo), tot zelfs in de States en Indianapolis met Didier Theys en Eric Bachelart. Hij was bevriend met Jean Rondeau, Pierre Dieudonné, Pascal Witmeur, Hervé Regout, Teddy Pilette en Jean Xhenxeval en zij waren ook telkens betrokken bij zijn eigen raceprojecten.

Libert nam elf keer de start in Le Mans, op o.a. Ferrari 512, Rondeau, Argo, WM en Cougar. Samen met Dieudonné en de Amerikaan Carson Baird haalde hij er in 1982 zijn beste resultaat: de zesde plaats in de GT klasse op de Prancing Horse Farm Racing Ferrari 512BB LM. Hij nam in 1981 en 1996 tweemaal deel aan de 12 Uur van Sebring, maar viel er tweemaal uit. We zagen hem trouwens ook aan de slag in de IMSA, het ETCC en WTCC, het WK Endurance en het Global GT. Jean-Paul Libert, die nog werkte aan tal van autosport gerelateerde projecten zoals de opleiding van Afrikaanse coureurs voor de FIA, werd 67 jaar oud.