Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – W Series

In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – W Series

  • W Series – De dames van de W series mochten het Grand Prix weekend op Silverstone openen met hun vrije sessie. Daarin was het al Brits wat de klok sloeg want puntenleidster Jamie Chadwick was er sneller dan haar beide landgenotes Abbi Pulling en Alice Powell. Deze namiddag wordt de kwalificatie gehouden.
  • FIA F3 – Kush Maini zette in de Formule 3 de beste tijd in een door MP Motorsport gedomineerde vrije sessie. De Indiër was er sneller dan zijn teamgenoot Caio Collet. Deze namiddag is er de kwalificatiesessie.
  • FIA F2 – In de Formule 2 voerde Logan Sargeant (Carlin) de tabellen aan. Halverwege deze vrije sessie, met enkele druppels en met Trident rijder Calan Williams die van de baan ging, werd de rode vlag bovengehaald. De sessie ging met vijf minuten op de klok verder op slickbanden maar toen Sato zijn bolide al onmmiddellijk parkeerde bij Luffield, kwam er een nieuwe rode vlag en werd de sessie definitief afgevlagd. Sargeant dus snelste, voor puntenleider Drugovitch (MP Motorsport) en Jack Doohan (UNI Viruosi). Van Amersfoort Racing eindigde met Hughes en Beckmann op een achttiende en 21ste tijd. Vanavond is er de kwalificatie.

foto: ©wseries.com