Home > F1 > F1 Silverstone: rijders blikken vooruit

F1 Silverstone: rijders blikken vooruit

Dit weekend staat een echte klassieker op het programma in de Formule 1: de Grand Prix van Silverstone. De rijders blikken vooruit op het weekend.

Foto ©: F1

Red Bull – Sergio Perez: “Het is altijd moeilijk om een weekend vrij te hebben als je een zware race hebt gehad, zoals ik in Canada, dus ik kom naar Silverstone met veel zin om dingen recht te zetten. Als team zijn we aan een ongelooflijke reeks bezig en ik ben hier om aan die resultaten te blijven bijdragen door zo goed mogelijk te presteren en het maximale uit deze auto te halen.”

Ferrari – “Met een unieke pit entry die de laatste paar bochten afsnijdt, is de tijd die verloren gaat voor een pitstop vrij kort en, gekoppeld aan twee DRS zones, is inhalen mogelijk dus we verwachten dat er zondag verschillende strategieën zullen worden toegepast. De Britse zomer staat ook bekend om het grillige weer. Regen, zonneschijn en alles daartussenin is geen uitzondering tijdens een weekend. Teams moeten alert zijn om op elk weertype te kunnen reageren”.

Mercedes – “Silverstone is altijd een hoogtepunt van het jaar. De fans zijn zo gepassioneerd en goed geïnformeerd. Het is ook ons lokaal evenement, met Brackley en Brixworth in de buurt. Onze teamleden zullen vrijdag vanaf de tribune naar het circuit staan kijken en de resultaten van hun harde werk in actie zien, wat ongelooflijk opwindend is.”

McLaren – Lando Norris: “Ik ben zo opgewonden om terug te gaan naar mijn thuisrace op Silverstone. Het is altijd zo motiverend en een boost voor het team om de Britse fans te zien terwijl we over het circuit rijden. We hebben sinds de laatste race hard gewerkt aan onze prestaties”.

Daniel Ricciardo: “De Britse Grand Prix is een thuisrace voor het team. Het is de race waar ik mijn F1-debuut maakte, dus het heeft een speciale plek in mijn hart. Silverstone biedt een aantal goede inhaalmogelijkheden. Ik ben enthousiast om de baan op te gaan”.

Alfa Romeo – Zhou Guanyu: “Rijden in Silverstone zal heel speciaal zijn: het is een van de historische circuits op de kalender, een die ik altijd al heb willen rijden in een F1-auto, want het is echt een plek die het beste uit deze machines haalt.”

Valtteri Bottas: “Silverstone is een plek die geen introductie nodig heeft: de Britse Grand Prix is een van de grote races in de autosport en je voelt de betekenis van dit evenement vanaf het moment dat je door de poorten van het circuit stapt. De fans hier zijn ongelooflijk”.

Alpine – Fernando Alonso: “Silverstone is een klassieke race op de kalender. Het is een echt circuit voor racers en het zorgt vaak voor goede actie op de baan. Ook het weer is er meestal onvoorspelbaar. Ik ben benieuwd hoe we het de komende races gaan doen”.

Esteban Ocon: “We verlieten Canada met een gevoel van trots. We brengen een aantal upgrades mee naar Silverstone, dus hopelijk kunnen we een paar goede weken tegemoet gaan. Ik voel dat het hele team uitkijkt naar Silverstone, een van onze twee thuisraces.”

AlphaTauri – Pierre Gasly: “Ik kijk om veel redenen uit naar dit weekend op Silverstone, onder andere omdat ik weet dat ik nu vooruit kan kijken naar nog eens 18 maanden bij dit team. De sfeer is hier heel speciaal en ik kijk uit naar een interessant weekend.”

Yuki Tsunoda: “Ik ken Silverstone goed. Ik voel dat dit een circuit is waar ik goed kan presteren. Ons doel is om te proberen Q3 te halen en punten te scoren, ik denk dat het een moeilijke race kan worden voor ons huidige pakket maar als we een vlotte tijd neerzetten in de vrije training zal dat helpen.”

Haas – Kevin Magnussen: “Het voelt goed. Het is in veel opzichten de thuisrace van de Formule 1, het is een zeer traditionele race en het is ook een geweldig circuit. Het circuit is natuurlijk een klassieker dus het is altijd geweldig om er heen te gaan en ik kijk er weer naar uit.”

Mick Schumacher: “Ik denk niet dat het als een ander soort raceweekend zal aanvoelen, maar het betekent wel dat het een andere opzet van een raceweekend is. Het verandert niets aan het feit dat we racen of de aanpak die ik hanteer, maar het betekent dat ik een aantal geweldige mensen en hun families kan ontmoeten, dus ik kijk ernaar uit.”

Aston Martin – “De mix van bochten moet ons een beter inzicht geven in een aantal van de belangrijkste prestatiekenmerken van deze 2022 auto’s en moet ons ook helpen om ons begrip van de AMR22 verder te verbeteren en te verfijnen.”

Lance Stroll: “Na de uitschieters van Monaco, Bakoe en Canada kijk ik er naar uit om te zien hoe de AMR22 rond Silverstone zal presteren. We hebben bij elke race prestaties gevonden naarmate we meer en meer over de auto leren en we boeken echt vooruitgang.”

Williams – Alex Albon: “Silverstone is een thuisrace voor het team en voor de helft ook voor mij! Het is een speciaal circuit dat nog beter wordt door alle fans. Het moet een van de leukste circuits voor een coureur zijn en ik denk dat het in deze auto’s best leuk zal zijn.”

Nicholas Latifi: “Ik ben erg enthousiast om naar Silverstone te gaan. Het is de thuisrace van het team, dus in dat opzicht wordt het een speciaal weekend. Silverstone is een ongelooflijk circuit, met de enorme opkomst van de fans en de sfeer die ze creëren.”