Home > Circuit > Magny-Cours 200: vooruitblik

Magny-Cours 200: vooruitblik

Foto ©: BGDC

Na het startschot voor het seizoen van de 100 Series by BGDC op het circuit van Zolder, wacht de deelnemers de eerste internationale uitstap van het jaar op zaterdag 4 juni. Er wordt gereden in hartje Frankrijk, om er de Magny-Cours 200 te betwisten.

Er worden een dertigtal wagens verwacht op het einde van deze week op het circuit van Magny-Cours. In het kader van de Magny-Cours Cups, die op poten werden gezet door de ploeg van het BGDC, wordt het merendeel van de Belgische circuitcompetitie verzameld.

De lijst van de kanshebbers op de zege wordt opnieuw aangevoerd door de twee MARC Cars, met de Focus V8 #2 van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel, evenals de BMW V8 #66 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom. Het kan opnieuw rekenen op een handvol goed bemande Porsches om te verhinderen dat de Australische bolides zich onmiddellijk naar de kop van het klassement zouden hijsen. Te beginnen met de 992 GT3 Cup van de Nederlanders Fehrat en Evren Yondem (#12) en van Rolph Lietart die samen rijdt met Olivier Doms (#15). Maar zij zullen toch moeten uitkijken voor de Porsche Cayman #11 van Mees Roos, voor de gelegenheid vergezeld van Loris Hezemans, dubbelkampioen in de NASCAR Whelen Euro Series en deelnemer aan meerdere NASCAR wedstrijden in de Verenigde Staten.

Zaterdag, tussen 12u00 en 12u45, zullen de kwalificaties toelaten de startgrid op te stellen, terwijl de wedstrijd wordt gehouden tussen 17u20 en 20u40 over een duur van 200 minuten. De temperaturen zullen aangenaam zijn in het hartje van de Nièvre, maar de kans op regen is eerder hoog. Dat maakt het verloop op Magny-Cours nog wat onzekerder.