Home > #Hoofdnieuws > Belcar Magny-Cours: rijders trekken naar Frankrijk voor tweede race van het seizoen

Belcar Magny-Cours: rijders trekken naar Frankrijk voor tweede race van het seizoen

Foto ©: Belcar

Nu het seizoen goed en wel op gang is gekomen, trekt het Belcar Endurance Championship naar het buitenland. De plaats van afspraak is het circuit van Magny-Cours, waar de teams op pinkstermaandag een race van drie uur zullen afwerken.

De deelnemers een afwisselend programma aanbieden was ons uitgangspunt met deze eerste van twee buitenlandse verplaatsingen”, vertelt Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “Dit seizoen staan er op die manier vier circuits voor zes wedstrijden op het programma, met drie verschillende racelengtes en dat maakt van onze kalender 2022 denk ik, een mooie uitdaging.”

We stellen echter vast dat voor deze tweede wedstrijd, over de landsgrenzen, we minder auto’s hebben dan bij de start van het seizoen op Circuit Zolder. Voor de volgende race in Spa-Francorchamps zullen het er weer meer zijn, wat er toch op wijst dat sommige teams vooral regionaal georiënteerd zijn, wat uiteraard geen probleem hoeft te zijn, maar wij dienen daar wel rekening mee te houden.”

Marc Goossens

De 18 teams die de verplaatsing naar Frankrijk maken, wacht een stevige opdracht op het uitdagende Franse circuit, waar de weergoden bovendien een rol van betekenis kunnen spelen. Vooraan hebben we ongeveer dezelfde spelers als in Zolder, maar de revelatie van de seizoensopener, Michiel Haverans krijgt nu het gezelschap van niemand minder dan dertienvoudig Le Mans-starter en zesvoudig winnaar van de 24 uur van Zolder, Marc Goossens en dat uiteraard aan het stuur van de Porsche 991 GT3 Cup. “Ik kan gerust stellen dat Michiel bij de eerste manche in Zolder eigenlijk vriend en vijand heeft verrast”, vertelt Marc Goossens. “Michiel slaagde met brio voor zijn ingangsexamen en dus kijken we uiteraard naar hoe we verder kunnen bouwen aan zijn ontwikkeling als racepiloot. Het is belangrijk dat hij dit jaar de kneepjes van het vak leert.

Het weekend start op zondag met de vrije trainingen en kwalificaties en de race vindt op pinkstermaandag plaats, met start om 10u10 en finish om 13u10. Een samenvatting van deze wedstrijd zal de week nadien te zien zijn op Play Sports Open.