Home > Circuit > FIA Dragracing: Sandro Bellio bevestigt op Santa Pod!

FIA Dragracing: Sandro Bellio bevestigt op Santa Pod!

Hoe zou het Sandro Bellio vergaan in deze allereerste Europese wedstrijd sedert twee jaren? Het antwoord was: heel goed, dankje wel! Sandro, nog steeds regerend kampioen, klom dit weekend doorheen de kwalificatieladder en mocht in een eenzame “bye-run” naar de zege rijden op de Santa Pod Raceway in Engeland.

In de klasse Top Methanol stormde Sandro Bellio op de Chevrolet Monte-Carlo Funny Car in de kwalificatie naar een mooie 5.48 seconde voor zijn run. De tegenstander in de finale, de Noor Linn Fløysvik, liep tegen motorproblemen en diende zich niet aan bij de start van de finale. Bellio mocht daarop in een solo “bye run” de zege veilig stellen in deze eerste afspraak op de Europese dragrace kalender. Die kalender is dit seizoen eerder beperkt. Na Santa Pod gaat het in augustus eerst naar het Zweedse Tierp, en dan naar de traditionele Nitrolympx op Hockenheim voor er in september wordt teruggekeerd naar Santa Pod voor de FIA Finals.

Vermelden we ook nog de overwinning van Antti Horto in een Fins onderonsje in de finale van de Topp Fuel klasse. Horto versloeg er de Finse Ida Zetterström, die eerder een nieuw Europees record zette met 3,78 seconde over de “Europese” quartermile, vertrek uit stilstand.

In Pro Modified rekende Jan Ericsson af met Norbert Kuno, John Tebenham en Bruno Bader om in de finale dan Nederlander David Vegter, uit te schakelen. Met 5.72 seconde zette Ericsson een nieuw Europees record.