Home > #Hoofdnieuws > GT World Challenge Paul Ricard: zes uur racen aan de Middellandse zee

GT World Challenge Paul Ricard: zes uur racen aan de Middellandse zee

Foto ©: GT World Challenge Europe

De Fanatec GT World Challenge Europe organiseert een van zijn jaarlijkse hoogtepunten in het weekend van drie tot vijf juni, wanneer de rijders 1000 kilometer afleggen op het circuit Paul Ricard. Het is de vierde race van het kampioenschap en de tweede op de Endurance kalender.

De race begint om zes uur ’s avonds op zaterdag en zorgt voor een van de meest indrukwekkende taferelen van het seizoen dankzij een spectaculaire zonsondergang bij de Middellandse Zee. Deze editie dient als een belangrijke voorbereiding op de 24 uur van Spa, de Belgische endurance-klassieker op 28 tot 31 juli.

De Belgen

De leider in het klassement is Team WRT. Het verzekerde zich van een vroege voorsprong door in Imola te winnen. Het sloeg ook een dubbelslag, want naast de overwinning van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts in de Pro Cup, won Team WRT ook in de Silver Cup met Thomas Neubaeur, Benjamin Goethe en Jean-Baptiste Simmenauer. Ook de voortekenen voor dit weekend zijn goed. Het team van Vanthoor eindigde vorig jaar na een sterke comeback als tweede op Paul Ricard. In de #46 Audi zal er veel interesse zijn voor de vooruitgang die Valentino Rossi (Team WRT) boekt nadat hij een paar Fanatec Sprint races aan zijn palmares heeft toegevoegd. In het team van Rossi rijdt nog een landgenoot, Frédéric Vervisch.

In Imola ging de overwinning naar Audi, maar de Mercedes-AMG-coureurs waren niet van de minste. De Akkodis ASP-rijders Marciello, Gounon en Juncadella werden tweede en de GetSpeed-auto Engel, Stolz en Schothorst derde. JP Motorsport kende ook een goede start van het seizoen, met zijn McLaren reed het foutloos naar de vijfde plaats.

In totaal doen er dit weekend 54 teams mee. Daarbij zitten heel wat Belgen.

  • Benjamin Lessennes (Boutsen Racing)
  • Alessio Picariello (Herberth Motorsport)
  • Nicolas Baert (Sainteloc Junior Team)
  • Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts (Team WRT)
  • Frédéric Vervisch (Team WRT)
  • Louis Machiels (AF Corse)
  • Sarah Bovy (Iron Dames)
  • Maxime Martin (Beechdean AMR)
  • Nigel Bailly, Mathieu de Robiano en Stéphane Lemeret (CMR)
  • Baptiste Moulin (VSR)

Races en schema

De Fanatec GT World Challenge Europe op Paul Ricard volgt een uniek weekendschema waarbij de hoofdrace op zaterdag om zes uur ’s avonds van start gaat en om middernacht eindigt. In het voorprogramma staan er drie bekende categorieën op het schema: Lamborghini Super Trofeo, GT4 European Series en Formula Regional Championship by Alpine. De eerste races van die categorieën zijn op zaterdag, de tweede races op zondag.

Ook de virtuele autosport wordt vertegenwoordigd door de Fanatec Esports GT Pro Series. De tweede ronde van dit seizoen begint op vrijdagavond om kwart na vijf. Naast de reguliere actie is GT1 Sports Club Powered by Curbstone voor het eerst in 2022 van de partij, na een succesvol eerste evenement vorig jaar. Deze niet-competitieve categorie, met een ongelooflijke verzameling van hyper sportwagens, zal tweemaal het circuit opgaan tijdens het schema van zondag.