Home > Circuit > Ring 24: de kanshebbers

Ring 24: de kanshebbers

Wie zijn naast Laurens en Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Alessio Picariello en Maxime Martin de favorieten om de 50ste editie van de 24 uur van de Nürburgring aan hun palmares toe te voegen? We blikken vooruit.

(Foto: © Porsche Motorsport)

In normale omstandigheden strijden de 33 GT3’s uit klasse SP 9 om de algemene overwinning, maar ook de drie wagens uit SPX kunnen weerwerk bieden.

Audi R8 LMS GT3 Evo II

Op de #15 van Audi Sport Team Phoenix vinden we met Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch twee Belgen. In hun jacht naar een tweede overwinning van de etmaalrace op de Nordschleife worden ze bijgestaan door Kelvin van der Linde en Robin Frijns.

Met twee wagens die ingeschreven zijn onder de naam Scherer Sport Team Phoenix, voor Kolb-Stippler-Feller-Kelvin Van der Linde en Giermaziak-Schramm-Beretta-Winkelhock, heeft het team van Ernst Moser nog kanshebbers op de overwinning.

Ook Audi Sport Team Car Collection komt met twee sterke rijdersbezettingen aan de start. De #22 is voorbehouden voor Haase-Müller-Niederhauser-Rast en de #24 voor Kolb-Drudi-Mies-Niederhauser.

Aston Martin Vantage AMR GT3

Aston Martin wordt vertegenwoordigd door één bolide, de #90 van TF Sport. Maxime Martin krijgt hier het gezelschap van Marco Sorensen, Nicki Thiim en David Pittard.

BMW M4 GT3

BMW lijkt uitstekend voorbereid aan de start te komen met de nieuwe BMW M4 GT3. De Phillippi-Farfus wonnen in april de tweede wedstrijd om de Nürburgring Langstrecken Serie en Dan Harper, Max Hesse en Neil Verhagen waren in de eerste kwalificatierace, begin mei, bovenaan het klassement te vinden.

De Philippi en Farfus delen de wagen van ROWE Racing met Philipp Eng en Nick Yelloly. De andere BMW van ROWE staat klaar voor Catsburg-Edwards-Sheldon van der Linde-Wittmann. Harper-Hesse-Verhagen vinden we bij BMW Junior Team.

We dienen ook rekening te houden met Schubert Motorsport (Krohn-Sims-Klingmann-Krütten) en Walkenhorst Motorsport (Krognes-Soucek-Trogen-Jörg Müller).

Lamborghini Huracán GT3 – Ferrari 488 GT3

Het ervaren Konrad Motorsport schreef een Italiaanse bolide in voor Jefferies-Pepper-Di Martino. Van de wagen met het steigerend paard staan twee exemplaren aan de start. De 488 GT3 van octane126 wordt bestuurd door Grossmann-Trummer-Hirschi-Ludwig, deze van Racing One is er voor de Nederlanders Jeroen Bleekemolen en Jules Szymkowiak, Nick Foster en Christian Kohlhaas.

Of de Italiaanse GT3’s op zondag in de running zijn voor de overwinning is te betwijfelen, maar ze zullen zich ongetwijfeld in het begin van de wedstrijd willen tonen.

Mercedes-AMG GT3

Bij het merk van de ster zien we potentiële winnaars bij Mercedes-AMG Team GetSpeed (Christodoulou-Götz-Schiller en Engel-Gounon-Juncadella) en Mercedes-AMG Team Bilstein (Marciello-Ellis-Stolz en Haupt-Piana-Bastian).

Porsche 911 GT3 R

De Manthey-Racing Porsche van Laurens Vanthoor, Michael Christensen, Kévin Estre en Frédéric Makowiecki mag uiteraard bij de topfavorieten gerekend worden. Ze wonnen de openingswedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie 2022 en het team van Olaf Manthey stond al zeven keer op het hoogste schavotje van de 24 uur van de Nürburgring.

Falken Motorsports zet twee exemplaren met de bekende groen blauwe kleuren in. Alessio Picariello deelt het zitje van de #44 met Klaus Bachler, Patrick Pilet en Martin Ragginger. De #33 wordt bestuurd door Jaxon Evans, Sven Müller, Patrick Pilet en Marco Seefried.

Adrien De Leener zien we bij Dinamic Motorsport met Christian Engelhart, Matteo Cairoli en Frederik Schandorff als teamgenoten. De #28 van het Italiaanse team zal zich met rijders Engelhart, Cairoli, Ledogar en Preining ongetwijfeld ook mengen in de strijd om de eindwinst.

Ook de Porsche van KCMG (Olsen-Burdon-Tandy-Bamber) en Toksport WRT (Andlauer-Campbell-Jaminet) hebben het potentieel om de zege te bemachtigen.

Glickenhaus – KTM X-Bow (SPX)

De #706 Glickenhaus SCG004c en beide KTM X-Bow GT2 uit de SPX-categorie zullen zich ongetwijfeld tussen de GT3-wagens mengen. Bij Glickenhaus heeft men met Mutsch-Fernandez Laser-Mailleux-Westbrook een zeer sterk rijderskwartet. Ook de #117 KTM X-Bow GT2 van KTM AG / True Racing is in handen van Ferdinand en Johannes Stuck, Markus Palttala en Christian Menzel een wagen om te volgen.