Home > Circuit > GT Open Cup: sterk weekend van Q1 TrackRacing

GT Open Cup: sterk weekend van Q1 TrackRacing

Q1 TrackRacing is dit weekend aan zijn internationale autosportseizoen begonnen en dat met de eerste wedstrijden van de GT Open Cup Europe op de Franse F1-omloop van Paul Ricard. Het team deed dat met verve met onder meer een algemene zege voor Jan Lauryssen tijdens de eerste race op zaterdag en dubbele winst van John De Wilde in de AM-klasse. Maar ook de andere crews lieten zich niet onbetuigd. De GT Open Cup Europe zakt nu naar onze contreien af, met een afspraak op het circuit van Francorchamps, waar op 18 en 19 juni ook weer twee races worden afgewerkt.

Paul Ricard is één van de vaste waarden op de kalender van de GT Open-competities en dus ook voor de GT Open Cup Europe. Er stonden twee races van 23 ronden op het programma of telkens bijna een uur racen, met een verplichte pitstop. Tijdens de kwalificatiesessies waren de beste resultaten van Q1 TrackRacing voor Jan Lauryssen in de eerste sessie met een tweede plaats op de startgrid en een polepositie voor de amper 22-jarige Dirk Schouten op zondag. De chronoritten lieten dus het beste verhopen voor de wedstrijden, op zaterdag en zondag.

Nicolas Vandierendonck (Teammanager/rijder): “Het team was goed voorbereid op het weekend naar Frankrijk vertrokken en de eerste waardemeter tijdens zo’n weekend is altijd een kwalificatiesessie, waarin we het dus goed deden. Op zondag reed Dirk, ons jong talent, inderdaad naar de polepositie voor de tweede race, een prestatie die duidelijk maakt hoe goed deze jonge kerel wel is.” 

Op zaterdag stond er in de eerste race van het weekend, geen maat op Jan Lauryssen waarvan iedereen ondertussen de snelheid kent. Lauryssen reed naar een mooie zege en kreeg op het podium – op plaats drie – het gezelschap van de Fransman Lukas Valkre en Dirk Schouten, overigens de neef van de bij ons bekende Bas Schouten. Q1 TrackRacing liet het daar echter niet bij, want John De Wilde werd vierde algemeen en winnaar in de AM-klasse. En ook hij kreeg gezelschap van teamgenoten op het podium, met een derde plaats voor Nicolas Vandierendonck en Laurent Vandervelde.

Jan Lauryssen: “Dit is een supermooi resultaat, uiteraard voor mezelf, maar ook voor het team dat echt ieder weekend groeit. Ik kan om familiale redenen op zondag niet rijden, maar ik zal het team van op het thuisfront zeker steunen.”

De Wilde tweemaal

Op zondag waren er dus geen vier, maar drie Porsche 911 GT3 Cup van het Limburgse team, maar dat weerhield Q1 TrackRacing er niet van om weer sterk te presteren. Dirk Schouten en Lukas Valkre werden knap tweede, waarbij de Franse gentlemen driver duidelijk liet zien dat hij progressie kan en wil maken, terwijl John De Wilde opnieuw vierde algemeen werd en uiteraard winnaar in de AM-klasse. De Oost-Vlaamse ondernemer is ondertussen een vaste waarde in de Belgische autosport en leidt na twee wedstrijden in het kampioenschap. Het duo Nicolas Vandierendonck en Laurent Vandervelde verdween met een mechanisch euvel jammer genoeg vroegtijdig uit de wedstrijd.

Op 18 en 19 juni zijn de competities van de GT Open en dus ook de GT Open Cup Europe te gast in de Belgische Ardennen.