Home > #Hoofdnieuws > Magny-Cours Cups: op 4, 5 en 6 juni weekend vol Belgische autosport

Magny-Cours Cups: op 4, 5 en 6 juni weekend vol Belgische autosport

Tijdens het verlengde Pinksterweekend staat de Magny-Cours Cups op het programma. Daar worden de beste Belgische series verenigd, zoals de Belcar Endurance Championship, 2CV Racing Cup, C1 Racing Cup, VW Fun Cup, 100 Series by BGDC, maar ook de FFSA Superkart en de Endurance Cup by Funyo.

In hartje Frankrijk ligt het circuit van Magny-Cours, een van de meest bekende circuits van de internationale autosportscène. Nog maar enkele dagen geleden zette de GT World Challenge Europe er nog zijn tenten op. In het Pinksterweekend zal men vooral Belgische accenten horen in de Nièvre.

Het is met een zekere voldoening dat de drijvende krachten achter het BGDC de Magny-Cours Cups 2022 kunnen lanceren”, vertelt Patrick Van Billoen van BGDC. “Nog nooit konden de voornaamste Belgische series in de afgelopen jaren verenigd worden binnen één en dezelfde meeting. Aangezien deze series steunen op wedstrijden die over langere duur worden gereden, is het programma zeer intens.”

Naast de VW Fun Cup (8 uur), de 2CV/C1 Racing Cup (12 uur), het Belcar Endurance Championship (180 minuten) en de 100 Series by BGDC (200 minuten), krijgen we op de Magny-Cours Cups ook de snelste karts ter wereld, die van de FFSA Superkart (3 x 20 minuten) en de Funyo prototype wagens van de Endurance Cup (180 minuten). Dat levert een totaal op van 2490 minuten aan actie op de piste met meer dan 41 uur aan trainingen of wedstrijden.

4 juni5 juni6 juni
100 SeriesKwalificatie
2CV + C1Kwalificatie + start raceEinde race
EVWFCKwalificatieRace
SK250Kwalificatie + Race 1Race 2 + Race 3
Endurance CupKwalificatie + Race
BelcarKwalificatieRace