Home > Circuit > FIA Motorsport Games klaar voor terugkeer in 2022

FIA Motorsport Games klaar voor terugkeer in 2022

Foto ©: SRO Motorsport

Het aftellen voor de FIA Motorsport Games 2022 is begonnen, met minder dan een maand te gaan tot de inschrijvingen openen voor de tweede editie van de unieke multidisciplinaire wedstrijd, die in oktober in de Franse stad Marseille zal plaatsvinden.

De wedstrijd vindt plaats van 26 tot en met 30 oktober 2022 en er worden ongeveer 80 landen verwacht die de nationale sportautoriteiten van de FIA van elk land zullen vertegenwoordigen. Zij zullen racen in een uitgebreid programma van 17 disciplines uit het hele motorsportspectrum, verspreid over drie locaties: Circuit Paul Ricard, Veynes en St. Baume.

De eerste FIA Motorsport Games in 2019, georganiseerd in Rome en gehouden op het nabijgelegen circuit van Vallelunga, omvatten zes kerndisciplines en trokken 49 landen en 192 rijders aan. De FIA en SRO Motorsport Group hebben sindsdien voortgebouwd op het succes van het eerste evenement om de FIA Motorsport Games van 2022 uit te breiden met bijna drie keer zoveel disciplines, van de basis tot de topprestaties van de sport. Het hele spectrum zal vertegenwoordigd zijn, van Karting Slalom tot Rally, Driften tot Formule 4, Endurance en GT-races.

De basis begint met Karting Slalom, bestemd voor mannen/vrouwen van 16 jaar en jonger. Na het succes van het debuut van deze categorie in Italië komt er in 2022 een extra Slalom-categorie voor auto’s. Karting Endurance en Sprint zijn twee nieuwe categorieën en de laatste zowel voor junioren als voor senioren. Ze vinden allemaal plaats op Circuit Paul Ricard.

Nieuw voor 2022 is dat de Endurance-categorie een gecombineerde langeafstandswedstrijd wordt van 150 minuten. Het Sprint-evenement voor professionele rijders zal ook een aanvulling vormen op de GT Cup voor twee rijders, die zijn prof/amateur-rijdersklasse behoudt en voor de fans fantastisch entertainment op het circuit zorgt.

Ook de rallysport zal dit jaar een belangrijk deel van het evenement uitmaken. Op de asfaltwegen van Sainte-Baume staan in 2022 drie verschillende disciplines op het programma, met spannende nieuwe onderdelen voor krachtige Rally2- en Rally4-wagens. Ook de populaire historische rallywereld komt aan bod, met Historic Rally. Ook de Esports zijn weer van de partij, waardoor motorsportgamers van 16 jaar en ouder de kans krijgen om zonder racelicentie op het wereldtoneel te racen.

De 2022 FIA Motorsport Games gaan van start met een openingsceremonie in de buurt van de Vieux-Port, in het Mucem in Marseille op woensdag 26 oktober.