Home > Electric > In een notendop: ETCR

In een notendop: ETCR

foto: © FIA ETCR

  • Kwalificatie fast pool – In de eTouring Car world cup werkt de kwalificatie in twee verschillende sessies van tien minuten en de beste tijd van de twee telt. Na de tweede sessie had Jean-Karl Vernay (Hyundai) de snelste tijd met een 1’21″935. Hij was twee honderdsten sneller dan Adrien Tambay (Cupra) en vier honderdsten sneller dan de andere Cupra met Tom Blomqvist. Zij kwalificeren zich hierdoor voor de eerste kwartfinale. De andere drie rijders, Maxime Martin (Romeo Ferraris), Norbert Michelisz (Hyundai) en Luca Filippi (Romeo Ferraris), plaatsten zich voor kwartfinale 2.
  • Maxime Martin – De enige Belg in de ETCR wist zich niet te plaatsen voor de eerste kwartfinale. Hij haalde de slechtste tijd in de eerste sessie en in sessie twee was hij een halve seconde trager dan de tijd waarmee hij zich kon kwalificeren.
  • Verder verloop van het weekend – na deze kwalificatie begint er een toernooi om de startgrid voor de race van zondag te bepalen. De beste drie rijders (kwartfinale 1 / 16u45) en traagste drie (kwartfinale 2 / 17u01) van de kwalificatie rijden in een twee races van acht minuten tegen elkaar. Hierna gaat de top twee van de eerste race en de beste van de tweede door naar halve finale 1 en de andere drie naar halve finale 2. Deze gaan door op zondag om 8u05 (HF1) en 8u21 (HF2) en duren ook acht minuten. De uitslag van de halve finales bepalen de startgrid voor de race van een kwartier om 14u16.