Home > VAS > Slalom > VAS: de Slalom van Zonhoven is terug

VAS: de Slalom van Zonhoven is terug

Zonhoven. Het is ook hier alweer een tijdje geleden dat er nog een slalomwedstrijd kon worden gehouden. U kent uiteraard de redenen, die zijn al aangehaald voor alle disciplines en voor zowat alle evenementen. Maar Nationale Renstal Trommelke kon dit jaar opnieuw de Slalom van Zonhoven aankondigen.

(persbericht/foto:©J.Moons)

Zondag 8 mei 2022, dat is de datum die in de agenda’s staat genoteerd. De slalomrijders kregen welgeteld één weekend rust, maar nu is er dus de Slalom van Zonhoven. Wie mogen we er verwachten? Laat dat nu een verrassing wezen want er kan nog volop ingeschreven worden. In de wandelgangen leken we al te kunnen opmaken dat er geen HFC wagens aan de start zouden komen. Wellicht dus geen Dominique Van Kerckhove en geen Frederik De Clercq aan de start. Of toch? Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Voor Jos Bronckart is het een ideale gelegenheid om zijn voorsprong in de tussenstand wat verder uit te bouwen met zijn Renault Clio JBR. Maar hij weet dat het hem nooit cadeau wordt gedaan. Want als Jorgen Draelants en Dirk Smets met de Mini Alora deelnemen, of Bernard Wilmet met de Peugeot 104, of Lambotte met de Audi 50, dan worden de podiumplaatsen plots duur. En zien we de Suzuki Cappucino van de familie Suffeleers nog eens in actie?

Het parcours van de slalom van Zonhoven, over een goede 1200 meter uitgelegd in het Industrieterrein De Waerde, is traditioneel snel, De pk-zwangere wagens zullen er in het voordeel zijn, maar vergeet niet dat slalom eerst en vooral behendigheid vereist. Er zullen dus meerdere kapers op de kust zijn voor de ereplaatsen.

Natjes en droogjes zullen er te verkrijgen zijn bij Carrosserie Vannijlen, langsheen het parcours in de Senator A.Jeurissenlaan, Je bereikt het Industrieterrein De Waerde vlot via de E314. Neem er de uitrit 29 en volg richting Hasselt. In de buurt is er bewegwijzering voozien. En moet het nog gezegd worden? De toegang is gratis!

SLALOM VAN ZONHOVEN

  • Wanneer? zondag 8 mei 2022
  • Wie? Nationale Renstal Trommelke vzw
  • Wat? Derde manche van het VAS Regionale kampioenschap slalom en diverse provinciale kampioenschappen, ook meetellende voor de L-Challenge
  • info NR.Trommelke vzw. J.Lenaertsstraat 32, 3520 Zonhoven.
    nr.trommelke@nrtrommelke.be


Dit is Zonhoven

Zonhoven is een gemeente in het midden van de provincie Limburg, ligt ten noorden van Hasselt en grenst verder aan Houthalen-Helchteren, Genk en Heusden-Zolder. Archeologische vondsten uit de periode 11.000 v.Chr. tot 5.000 v.Chr., waaronder de enige vaste prehistorische polijststeen van Vlaanderen, geven aan dat het grondgebied al vroeg werd bewoond. Van de middeleeuwen tot de vroegmoderne tijd behoorde Zonhoven tot het Land van Vogelsanck. Sinds de komst van de industrie in de 19e en 20e eeuw kent de gemeente een grote bevolkingstoename. Vooral de ijzerertswinning speelde een voorname rol in de economie. Het Limburgs fietsroutenetwerk doorkruist de gemeente.

Het oude kolenspoor op de Teut maakt sinds een aantal jaar deel uit van het fietsroutenetwerk door Limburg. Ook de Schansenroute is een uitgestippelde fietstocht binnen Zonhoven van 45 km. De Midden-Limburgroute is een andere fietsroute van 35,5 km die door verschillende Zonhovense natuurgebieden loopt. Ook is er de Heideroute, een mountainbikeroute, voor de sportieveling. Wie het rustiger wil houden kan best de bewaard gebleven watermolens, de Bookmolen en de korenmolen, beide op de Roosterbeek een bezoekje brengen.