Home > Circuit > GT3: nieuwe Lamborghini is klaar

GT3: nieuwe Lamborghini is klaar

Lamborghini is klaar met zijn huiswerk wat betreft de nieuwe versie van Huracàn GT3. De Lamborghini Huracán van de derde generatie of de GT3 EVO2, is voorzien van een verbeterde aerodynamica, een nieuw motorinlaatsysteem en verbeterde veiligheid.

Foto ©: Lamborghini

De nieuwe Huracàn is meer dan alleen een facelift, want deze nieuwe Huracan moet het Italiaanse merk in staat stellen om aan de top te blijven van de meest overvolle GT-klasse ter wereld.

Giorgio Sanna, Topman Motorsport van Lamborghini is dan ook positief: “De nieuwe Huracán GT3 EVO2 is niet zomaar een evolutie van de huidige auto. Het is een nieuw project dat de technologische overdracht tussen de motorsportafdeling van Lamborghini en het bedrijf versterkt en twee uitdagende taken erft: net zo goed presteren als de vorige generaties van de Huracán GT3, die in staat waren om in zes seizoenen meer dan 40 internationale titels te winnen, en zijn commerciële succes evenaren door te helpen de doelstelling van 500 verkochte Huracán-raceauto’s sinds 2015 te halen.”

De auto zal vanaf de tweede helft van 2022 aan klanten worden geleverd. Alle Huracán GT3 EVO-modellen kunnen met een upgradekit worden opgewaardeerd tot GT3 EVO2-specificatie. Het circuitdebuut is gepland voor de 24 uur van Daytona in 2023.