Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Spa: alles wat u moet weten

FIA WEC Spa: alles wat u moet weten

Dit weekend brengt het WK Uithouding of FIA WEC een bezoek aan het wereldberoemde circuit in onze Ardennen. De vrachtwagens komen stilaan in Spa aan, in afwachting van de eerste vrije trainingen op donderdag, en voor het eerst sinds 2019 mag het publiek weer naar het circuit afzakken.

Sebring opende het WK en daar ging de zege naar Alpine. Toyota is vastbesloten om revanche op Alpine te nemen, met Glickenhaus als scheidsrechter. De BOP is aangepast en de strijd om de zege zou boeiend moeten zijn. Alles bijeen zijn er 37 wagens, waarvan vier Hypercars, vijftien LMP2’s en achttien GTE-wagens, waarvan vijf in GTE Pro en dertien in GTE AM. In deze categorie vinden we ook onze twee Belgische vertegenwoordigers: Sarah Bovy in de roze Iron Lynx Ferrari en Jan Heylen, vorig weekend opnieuw winnaar in IMSA, in de Proton-Dempsey Porsche. Nog van Belgische zijde is er WRT met twee wagens in LMP2.

Grote namen zijn er ook, met Sébastien Bourdais, Kamui Kobayashi, Sébastien Buemi, Brendon Hartley, Giancarlo Fisichella, Will Stevens, Esteban Gutierrez, Felipe Nasr, Robert Kubica en Gianmaria Bruni uit de F1 en achtvoudig wereldkampioen rally Sébastien Ogier.

De eerste vrije training begint op donderdag om 15u30. Op vrijdag zijn er nog twee vrije trainingen om 9u05 en 14u00. De kwalificatie is voor de klok van zes uur op vrijdag, terwijl de zes uur durende race zaterdag om 13u00 van start gaat.

Naast de manche van het FIA WEC zijn er bovendien zes nevenwedstrijden, met telkens twee manches van de Franse, Duitse en Benelux Porsche Carrera Cup.