Home > Circuit > F4 Spanje: met Jef Machiels

F4 Spanje: met Jef Machiels

Op het Algarve International Circuit, Portimao, zal de aftrap worden geven voor het zevende seizoen van de Spaanse F4. In Spanje wordt er met de Tatuus F4 met de 180 pk sterke Abarth 1.4 T-Jet motor geracet en van de deelnemers is een Belg.

Meer dan 25 rijders zullen de baan op gaan voor de eerste meeting van het seizoen op het circuit in het zuiden van Portugal. Na de overwinningen in 2020 met Kas Haverkort en in 2021 met Dilano van ’t Hoff, zullen alle ogen gericht zijn op het Nederlandse team MP Motorsport dat in 2022 met zeven rijders van start gaat. Jef Machiels, die in de kleuren van Monlau Motorsport rijdt, zal trachten even goed te doen als Amaury Cordeel, die in 2018 kampioen werd. Jef is uiteraard de zoon van meervoudig GT-kampioen Louis Machiels.

Na de eerste afspraak in Portimao verhuist het Iberisch kampioenschap op 28 en 29 mei naar Jerez de la Frontera. De kalender omvat vervolgens races op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia (11-12 juni), Spa-Francorchamps (8-9 juli), Motorland Aragon (3-4 september), Navarra (1-2 oktober) en de grote finale op het Montmelò-circuit in Barcelona op 12-13 november.