Home > F1 > F1 Imola: Russell snelste in tweede vrije training

F1 Imola: Russell snelste in tweede vrije training

Gisteren zagen we voor het eerst in 187 weekends (bijna tien jaar) geen Mercedes in Q3, vandaag willen de Silver Arrows dit wegspoelen door de weg naar boven in te zetten. In deze ultrabelangrijke tweede en laatste trainingssessie was het Georges Russell (Mercedes) die het snelst was en Sergio Perez (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari) waren twee en drie.

foto: © Mercedes

Voor Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Daniel Ricciardo (McLaren) is het niet de leukste sessie geweest, want beide rijders hebben geen enkele ronde afgelegd. Nadat de Fin gisteren stilviel tijdens Q3 is het probleem aan de uitlaat nog niet opgelost. Voor de Australiër is er dan een probleem bij de power unit. Ook bij de andere McLaren was er een probleem. Lando Norris had net als eerder in het seizoen remproblemen en hierdoor heeft hij maar vijf ronden afgelegd. Dat deze problemen vandaag vallen kan cruciaal zijn, omdat het gisteren regende en het een sprintweekend is, is dit de enige droge sessie waar de rijders zonder gevolgen kunnen rondrijden.

Een rijder die bijna geen problemen had was Russell. Na de slechtste kwalificatie van Mercedes sinds Japan 2012, was de Brit deze sessie het snelst. Met een 1’19”457 deed hij een tiende beter dan Perez en drie tienden dan Leclerc. Voor de Monegask is dit de eerste sessie dit seizoen dat hij niet in de top 2 staat. Straks is er om 16u30 de Sprint.

You may also like
F1 2022: de aanloop naar Bahrein – Het team Mercedes
F1: George Russell aan de zijde van Lewis Hamilton in 2022
F1: Russell en Latifi ook in 2021 bij Williams
E-circuit: Russell en zijn Williams winnen in Spanje