Home > F1 > F1 Imola: Ferrari boven in natte eerste thuissessie

F1 Imola: Ferrari boven in natte eerste thuissessie

Voor het eerste Europese weekend start de F1 meteen met een sprintweekend. De eerste vrije training is dus van extreem belang omdat dit de enige sessie is waar de teams hun wagens mogen aanpassen want na deze sessie gaan ze in parc fermé. In natte omstandigheden waren het de Ferrari, die de snelste tijden neerzetten. Charles Leclerc was het snelst met Carlos Sainz op twee en Max Verstappen (Red Bull) werd derde.

Foto: © F1

Ondanks het belang van deze sessie, duurde het toch vijf minuten tegen dat we een wagen op de baan zagen. Door de koude temperatuur en natte circuit was het moeilijk om in het begin de banden op temperatuur te krijgen. WK-leider Leclerc merkte dat meteen, want hij spinde zijn wagen in zijn eerste opwarmronde. Ook Lando Norris (McLaren), Nicholas Latifi (Williams) en Esteban Ocon (Alpine) konden niet op de baan blijven door de regen.

In het tweede deel van de sessie werden de omstandigheden beter en Sebastian Vettel (Aston Martin) was de eerste persoon die de intermediate banden probeerde en ging daar meteen veel sneller mee. Geleidelijke aan kozen andere teams ook voor de interband en Leclerc was de snelste ermee. Hij haalde een 1’29”402 en was daarmee acht tienden sneller dan zijn teamgenoot Sainz en 1,4 seconden sneller dan Verstappen. Vijf minuten voor het einde van de sessie kwam Norris vast te zitten in de gravel en hierdoor kwam er een rode vlag. Met nog drie minuten te gaan werd er opnieuw gereden, maar niemand verbeterde zijn tijd nog. Wel verloor Valtteri Bottas (Alfa Romeo) na het einde van de sessie de controle van zijn wagen en botste net niet tegen de muur want hij werd gered door de gravel. Straks is er om 17u00 de kwalificatie en ook dan is er nog kans op regen of op z’n minst een nat circuit.