Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT Masters – NLS

In een notendop: ADAC GT Masters – NLS

ADAC GT Masters – Ondanks de berichten over meer dan 30 wagens, vinden we op de deelnemerslijst voor Oschersleben 23 bolides. Toch is het opnieuw een kwalitatief hoogstaand startveld met acht Audi R8 LMS GT3, vijf Mercedes-AMG GT3, vijf Lamborghini Huracán GT3, drie Porsche 911 GT3 R en twee BMW M4 GT3. Grote afwezige is Callaway, dat eind vorig jaar bekend maakte dat het in 2022 niet zou deelnemen met zijn Corvette.

Bij de kanshebbers op eindwinst mogen we zeker Land-Motorsport (Mies-Zimmermann, Salman Owega-Haase en Jusuf Owega-Feller), het nieuwe Drago Racing Team ZVO (Schiller-Gounon), Team Landgraf (Aberdein-Marciello), Schubert Motorsport (Krohn-Catsburg), Herberth Motorsport (Renauer-Bachler), Team Joos Sportwagentechnik (Engelhart-Güven) en Emil Frey Racing (Aitken-Costa Balboa) rekenen.

Dit jaar staat er geen Belgische rijder aan de aftrap, hoewel Dries Vanthoor de wedstrijden op de Red Bull Ring en de Sachsenring als vervanger van Ricardo Feller zal betwisten. Zowel zaterdag als zondag start de één uur durende wedstrijd om 13u. Hieronder vindt u de volledige deelnemerslijst.

NLS – Bij de laatste wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie voor de 24 uur van de Nürburgring komen maar liefst 160 wagens waaronder 25 GT3’s aan de start. Laurens Vanthoor (Manthey-Racing), Adrien De Leener (Dinamic Motorsport) en Alessio Picariello (Falken Motorsports) besturen elk een Porsche 911 GT3 R. Maxime Martin is een andere kanshebber op de algemene overwinning met een Aston Martin Vantage GT3 van TF Sport.

De wagens van PROsport Racing zijn opnieuw Belgisch getint met een Aston Martin Vantage GT3 voor het duo Maxime Dumarey-Jean Glorieux, een Porsche Cayman met aan het stuur Simon Balcaen-Didier Glorieux en een Aston Martin Vantage GT4 voor o.a. Guido Dumarey. Pit Lane-AMC Sankt Vith zet twee Toyota GT86 Cup in voor ‘Brody’-Darenne en Castelein-Dujardyn-Muytjens. Esteban Muth zien we opnieuw met een BMW M2 van Walkenhorst Motorsport.

De wedstrijd start nu zaterdag om 12 uur en is hier live te volgen.

(Foto: © ADAC GT Masters)