Home > Circuit > ETCR 2022: CUPRA EKS maakt driver line-up bekend

ETCR 2022: CUPRA EKS maakt driver line-up bekend

Het tweede seizoen van de eTouring Car World Cup begint in het weekend van 6 tot 8 mei op het stratencircuit van Pau . Alle teams zijn zich volop aan het voorbereiden om er terug aan te starten en CUPRA EKS wil met een sterke line-up een gooi naar een tweede titel doen.

Foto: © Seat

Het team behoudt de kampioen van vorig jaar, Mattias Ekström (41), naast onder meer Jordi Gené (51). Dit jaar komen daar Tom Blomqvist (28), de winnaar 24 uur van Spa in 2018 en in januari nog van de Daytona 24 Hours, en Adrien Tambay (31) bij om het volledig elektrische toerwagenkampioenschap voor een tweede maal op rij te winnen.

Aan het kampioenschap zal ook een landgenoot deelnemen. Maxime Martin (36) zal de kleuren van Romeo Ferraris verdedigen. Hij is de eerste naam die gelost is, in het vierkoppig team. Martin heeft al ervaring opgedaan in de DTM en verschillende GT-kampioenschappen, maar nu maakt hij de stap naar ETCR.

Vanaf 8 mei nemen CUPRA, Alfa Romeo en Hyundai het tegen elkaar op in zeven verschillende manches te beginnen in Pau. Het kampioenschap komt ook naar Zolder. In het weekend van 8 tot 10 juli staat de vijfde manche van het kampioenschap daar op het programma.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: (E)TCR, GT Open en Alpine Cup