Home > #Hoofdnieuws > NGT Racing op drie fronten met Porsche

NGT Racing op drie fronten met Porsche

Het autosportseizoen 2022 is internationaal al even van start gegaan en ook de nationale competities staan vlak voor hun eerste afspraken. Voor NGT Racing betekent dat de aftrap van een erg druk seizoen, met maar liefst drie competities: de Porsche Carrera Cup Benelux, het Belcar Endurance Championship en de Porsche Sprint Challenge Benelux. Uiteraard is de rode draad doorheen de drie kampioenschappen het merk, met name Porsche. NGT Racing vertrekt niet zonder ambitie en mikt in de drie kampioenschappen op sterke resultaten met de titel als ultieme doel.  

Foto: © Dave Docx

Het is niet verwonderlijk dat de vicekampioen van de Porsche Carrera Cup 2022, de snelle Limburger Glenn van Parijs uiteraard gemotiveerd is om in 2022 net dat ene stapje hoger te mikken.

Marc Maton: “Met de steun van EBTS en Traflux zal Glenn inderdaad weer aan de start van de hoogstaande merkencompetitie van Porsche verschijnen. We hebben vorig seizoen een sterk seizoen neergezet en werden tweede in de eindstand. Dat betekent dat we als team, samen met Glenn enorm gemotiveerd zijn om net nog één plaats beter te doen, ook al weten we dat de concurrentie alleen nog maar sterker is geworden en we dus ook weer een versnelling hoger zullen moeten schakelen om beter te doen. Anderzijds hebben we een jaar meer ervaring en die ervaring gaan we gebruiken om het verschil tussen één en twee te overbruggen. Bovendien zal NGT Racing ook samenwerken met het team August Porsche Addiction, dat de wagen van Maxime Soulet inzet. De Porsche Carrera Cup is zonder meer één van onze hoofddoelen dit jaar, maar zeker niet het enige.”

Naast het korte sprintwerk komt inderdaad ook het langere werk aan bod in het programma van NGT Racing. In het nationale uithoudingskampioenschap, het Belcar Endurance Championship, werkt NGT Racing samen met Russell Racing, de entiteit rond de broers Hans en Frank Thiers. Zij bemannen, samen met de ervaren routiniers Christoff Corten en Jeffrey Van Hooydonk de Porsche 992 GT3 Cup, met als doel de nationale titel. 

Hans Thiers: “Het reglement van het Belcar Endurance Championship wijzigt voor 2022 waarbij de prototypes, zoals de Norma M20FC niet meer toegelaten zijn. Wij zijn dan meteen gestart om een sterke oplossing te vinden en ik denk dat de Porsche die oplossing biedt. De Porsche 992 GT3 Cup was vorig seizoen gloednieuw en werd meteen al vierde in een loodzware editie van de 24 Hours of Zolder en eerste GT-wagen. Ons team, Russell Racing, doet voor de inzet van de wagen beroep op één van de meest ervaren Porsche-teams die ons land rijk is, met name NGT van Marc Maton. Zij zijn ook actief in de Porsche Carrera Cup Benelux en kennen de auto ondertussen door en door. Naast het Belcar Championship mikken wij ook op de Porsche Endurance Trophy, een competitie in de competitie tussen alle diverse Porsche!”

Uiteraard vormt de 24 Hours of Zolder, op 13 en 14 augustus, het hoogtepunt van het seizoen en daar komt NGT Racing met één en mogelijk twee extra wagens aan de start, maar daarover zal het team in de aanloop naar de klassieker op Circuit Zolder communiceren.

Last but not least is er de Porsche Sprint Challenge Benelux, waar Stijn Lowette zal trachten voor de titel te gaan, uiteraard ook in een Porsche 992 GT3 Cup. Deze nieuwe competitie bestaat uit vijf afspraken, waarvan het hele programma op één weekdag afgewerkt wordt en de competitie mikt op de echte gentlemen drivers.

Stijn Lowette: “In 2020, in volle coronapandemie, heb ik mijn allereerste wedstrijden in Porsche merkencup gereden als guest driver. De afgelopen seizoenen heb ik veel progressie gemaakt achter het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup en dus lijkt me de tijd nu rijp om mijn kans te wagen. Ik zal aan de volledige Porsche Sprint Challenge Benelux deelnemen en ik zal ook aan minstens één en misschien wel twee meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux afwerken, altijd met de ondersteuning van het ervaren en sterke team NGT Racing.