Home > Electric > FE Rome: Vergne zet snelste tijd neer tijdens vrije trainingen

FE Rome: Vergne zet snelste tijd neer tijdens vrije trainingen

Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) zette de snelste tijd neer tijdens de tweede vrije trainingen op zaterdag. Hij deed dat met een mooie 1:39.082. Er wordt al duchtig doorgereden gezien de tijden in beide sessies dicht op elkaar liggen. Het wordt echter opletten geblazen voor bocht twaalf en dertien. Meerdere rijders gingen hier in de fout, met enkele herstellingswerken tot gevolg.

Foto © Twitter / DS Techeetah

De eerste trainingssessie van het weekend verliep rustig. Het is Edoardo Mortara (Venturi) die de snelste tijd neerzette (1:40.022). Mitch Evans (Jaguar) en Nyck de Vries (Mercedes) volgen met 1:40.241 en 1:40.346 op plaats twee en drie. De tijden liggen zeer dicht elkaar. Ook António Félix da Costa (DS Techeetah), Robin Frijns (Envision), Stoffel Vandoorne (Mercedes) en André Lotterer (Porsche) bevinden zich om minder dan één seconde achter Mortara. Vlak voor het einde van de sessie maakte Oliver Rowland (Mahindra) contact met de muur, maar hij wist zijn wagen nog richting de pits te brengen.

Opletten geblazen voor bocht 13

De tweede vrije training verliep een stuk minder rustig. DS Techeetah-rijder Jean-Éric Vergne staat met 1:39.082 bovenaan de timing. Hij wordt op de hielen gezeten door Pascal Wehrlein (Porsche – 1:39.253), Sam Bird (Jaguar – 1:39.322), Jake Dennis (Andretti – 1:39.357) en Nyck de Vries (1:39.368). Evans, da Costa, Mortara, Vandoorne en Frijns sluiten de top tien af. De sessie werd halverwege kort onderbroken door André Lotterer. De Duitser raakte de muur in bocht dertien en moest zien wagen daar achterlaten. Luttele seconden eerder overkwam Oliver Askew (Andretti) hetzelfde. Hij wist zijn wagen zelf terug te brengen naar de pits. Deze bocht, waar ook Rowland eerder een incident had, belooft dus voor veel spektakel te zorgen tijdens de race.

Over een klein half uur, om 10u40 gaat de kwalificatie van start. De race zelf volgt dan om 15u04.