Home > F1 > F1 Australië: Sainz bovenaan in eerste vrije training

F1 Australië: Sainz bovenaan in eerste vrije training

In het vernieuwde Melbourne staat het derde weekend van het F1-seizoen op het programma. De rijders hebben de eerste sessie vooral gebruikt om de aanpassingen aan het circuit gewoon te worden. Carlos Sainz (Ferrari) was daar het snelst mee weg, want hij eindigde de sessie bovenaan voor zijn teamgenoot Charles Leclerc en Sergio Perez (Red Bull)

Foto: © Scuderia Ferrari

De sessie werd in het begin kort onderbroken door een rode vlag, want Perez raakte in de laatste bocht de kerb iets te veel, waardoor er een stuk van zijn voorvleugel afbrak en op de racing line terecht kwam. Ook Sebastian Vettel (Aston Martin) veroorzaakte een rode vlag. Een kwartier voor het einde van de sessie kwam er opeens rook uit zijn wagen, waardoor hij die aan de kant moest zetten. Voor de Duitser verloopt het begin het seizoen niet zoals hij had gehoopt, want hij mistte al de eerste twee weekends door corona.

In Melbourne is niet alleen het circuit van lay-out wat veranderd, ook het asfalt zelf is aangepast. Hierdoor waren de tijden in de eerste sessie nog niet helemaal representatief, want de baan zelf moet nog ingereden worden, waardoor de tijden nog zullen zakken in het verloop van het weekend. Ondanks het nieuwe asfalt zette Sainz een tijd van 1’19”806 (Dit is een halve seconde sneller dan de kwalificatietijd van Lewis Hamilton in 2019) neer. Hiermee deed hij zes tienden beter dan zijn teamgenoot Leclerc en Perez.

De tweede vrije training begint om 8u00 Belgische tijd.

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
In een notendop: uithouding