Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: start in Valkenswaard

BK Rallycross: start in Valkenswaard

Dit weekend wordt op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard het startschot gegeven van het Belgische kampioenschap rallycross 2022. Liefst 87 deelnemers vinden we terug op de deelnemerslijst.

En dat noopt de organisatie NRV (Nederlandse Rallycross Vereniging) tot het plannen van de wedstrijd over twee dagen. Op zaterdag worden er, na de ochtendtrainingen, reeds twee reeksen afgewerkt. Het vervolg is voor zondag met een warm-up en de derde reeks alvorens de finales worden verreden.

Enkele titelverdedigers zien we alvast terug met Davy Van Den Branden (RX3), Kristof Bex (Supernationals +), Bjorn Versluys (Superbuggy) en Dany Born (Senior Cross Cars). Steve Volders, regerend kampioen bij Supernatioanls -, en de kampioen 2021 van de Junior Cross Cars, Emilien Allart, zien we niet op de lijst staan.

Maar met 87 deelnemers in totaal is er zeker spanning en spektakel gegarandeerd. Hopelijk betekent Valkenswaard de start van een spannend en sportief seizoen voor het Belgische kampioenschap dat na acht wedstrijden de nieuwe kampioenen 2022 zal kennen.

Voor de volledigheid geven we nog mee dat op zaterdag de vrije training begint om 10u15, de eerste reeks begint dan om 13u. Op zondag is er de warm-up vanag 9u30, gevolgd door de derde reeks om 11u. De halve finales beginnen om 14u.