Home > VAS > Slalom > VAS: terugblik Slalom van Arendonk

VAS: terugblik Slalom van Arendonk

Twee lange jaren was er geen slalomcompetitie binnen de VAS regionale autosport. Op zondag 2 april werd echter het nieuwe seizoen 2022 op gang geschoten, een seizoen dat lijkt normaal te gaan verlopen. Voor dit eerste treffen monopoliseerde Renstal Trommelke het complete podium.

(persbericht/©foto: Jeff Moons)

Wie had gedacht dat de routiniers ondertussen zouden vergeten zijn hoe ze aan een stuur moeten draaien, die had het grondig mis. Met in de eerste reeks een besttijd voor Dirk Smets op de Mini Alora, voor Dominique Van Kerckhove (deze keer op de Saxo HFC) en voor Jorgen Draelants (Mini Alora), zou men geloven dat men drie jaar terug in de tijd was gegaan en daar de draad weer had opgepikt. Gooi dan nog Bernard Wilmet met de Peugeot 104 en Frederik De Clercq op de Saxo HFC in de mix, en het pre-corona beeld was compleet. Smets zette een foutloze snelste tijd neer in de eerste reeks. In de tweede reeks echter werden de eerste zes tijden zonder één enkele tik tegen een poortje afgewerkt, en daar zagen we Jos Bronckart, nog steeds op de krachtige Renault Clio JBR, als snelste aantikken, voor Smets en Draelants. De definitieve tijden werden gezet in de derde en laatste reeks, waarin Bronckart er nog in slaagde om meer dan drie seconden beter te doen dan zijn eigen besttijd en naar een onbedreigde zege stormde. Jorgen Draelants en Dirk Smets verbeterden ieder nog met een goede seconde en zijn zorgden voor een podium dat geheel door renstal Trommelke werd ingepalmd.

Vermelden we zeker nog een alweer sterke prestatie van Nederlander John Clement, die met zijn geliefde Daf 55 een tiende plaats algemeen pakte, en dat met een “standaard” wagen van de Divisie 1, Klasse 1! In de Promotieklasse, voor de beginnende rijders en de rijders met weinig competitie ervaring, was er een zege voor Kevin Delmelle, die met zijn Mini sneller was dan Guy en Elien Dierckx, die een Toyota Corolla deelden.

Na deze eerste slalom zet de competitie zich verder in West-Vlaanderen, met de Slalom van Kuurne, traditioneel gehouden op Paasmaandag.