Home > Circuit > Ligier European Series: dertien teams strijden vanaf 15 april voor de titel

Ligier European Series: dertien teams strijden vanaf 15 april voor de titel

Volgend weekend start de Ligier European Series met het openingsweekend op het circuit Paul Ricard. Dertien teams uit zes verschillende landen, zullen zes weekends het tegen elkaar opnemen in twee verschillende klassen de JS P4 en JS2 R.

Foto: © DPPI Images

Binnen acht dagen staat op Le Castellet de eerste manche van het derde Ligier European Series-seizoen op het programma. In totaal zullen 21 wagens op Le Castellet aanwezig zijn voor het kampioenschap. De zes wedstrijden worden op zes legendarische Europese circuits (Le Castellet, Imola, Monza, Spa-Francorchamps, Portimao en Le Mans) gereden.

In de JS P4 zitten er negen teams die bijna allemaal met twee rijders zullen aantreden. HP Racing vinden we ook tussen de teams, zij hebben de eerste twee edities als winnaar afgesloten en zijn dus nog altijd ongeslagen in het kampioenschap. De JS2 R-klasse is iets kleiner, want daar doen er maar zeven teams aan mee. In deze klasse rijden vier teams met twee rijders en drie teams stuurt een enkeling de baan op.

Het seizoen begint op vrijdag 15 april met twee vrije trainingen (9u00 en 14u00) van 40 minuten en twee kwalificatiesessies (16u20 en 16u45) van elk een kwartier. Het zwaartepunt ligt op zaterdag waar de punten te verdienen zijn in twee races (10u50 en 15u00) van elk één uur. Beide races zullen live te volgen zijn op de kanalen van Ligier European Series op YouTube en Facebook.

kalender Ligier European Series 2022

15 – 16 april Le Castellet, Frankrijk

13 – 14 mei Imola, Italië

8 – 11 juni Le Mans, France

1 – 2 juli Monza, Italië

23 – 24 september Spa-Francorchamps

14 – 15 oktober Portimão, Portugal

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
WEC: Pascal Vasselon blikt vooruit op de seizoensontknoping
WEC: Alonso aan het woord