Home > Circuit > In een notendop: W Series – F4 – FRECA

In een notendop: W Series – F4 – FRECA

  • F4 Italië – Het Italiaanse Iron Lynx maakte bekend dat ze opnieuw zullen samenwerken met onze landgenote Maya Weug. Weug, ondertussen lid van de Ferrari Academy, zal een volledig programma rijden in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Zij zal er een team vormen met Ivan Domingues, in afwachting van het debuut ook van Niko Lacorte later op het seizoen. Laporte moet wachten tot zijn 15de verjaardag… In 2021 presteerde Maya Weug goed in het rookie klassement van het Italiaanse F4, waar ze drie podia scoorde en eindigde op een zevende eindplaats.
  • W Series – De W Series, het eenzitter kampioenschap voorbehouden aan vrouwen, zullen het Tatuus T-318-chassis gebruiken voor de wedstrijden op Barcelona (22 mei) en Suzuka (9 oktober). Deze Tatuus-Toyota wagens worden normaal gebruikt in de Toyota Racing Series, het Nieuw-Zeelandse kampioenschap. Ze betekenen een ​ander technisch pakket, met de 2.0-liter motoren van Toyota in plaats van de gebruikelijke 1750cc Alfa Romeo’s van tuner Autotecnica. De W Series kondigden ook aan dat de openingswedstrijd van het seizoen 2022 in Miami (7-8 mei) en het laatste weekend van het seizoen in Mexico-Stad (29-30 oktober) er dubbele wedstrijden zullen gehouden worden.
  • FRECA – De Formula Regional European werkte afgelopen week nog testritten af op Paul Ricard. Er kozen 39 rijders de baan. Michael Belov (MP Motorsport), Gabriele Minì (ART) en Gabriel Bortoleto (R-Ace) zetten er de snelste tijden in de eerste drie sessies, Maceo Capietto (Monolite) mocht aan de kop afsluiten op de verregende slotdag.

(foto: ©Toyota Gazoo Racing/NZ)