Home > #Hoofdnieuws > GT World Imola: Sarah Bovy wil minstens top vijf rijden

GT World Imola: Sarah Bovy wil minstens top vijf rijden

Dit weekend staat de eerste manche van de GT World Challenge Europe op het programma. In Imola starten er in totaal 52 wagens met telkens drie rijders. Één van die 156 rijders is Sarah Bovy (Ferrari) en is het haar eerste keer in de gold-klasse, meteen op het thuiscircuit van haar team.

foto:© Sarah Bovy – Facebook

Voor Sarah Bovy is dit weekend een beetje zoals thuiskomen. De 32-jarige Brusselse is al jaren fan van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, want ze reed hier al verscheidene malen: “Ik hou van het circuit omdat ik het goed ken en omdat het de thuisbasis is van onze leverancier. Je zou het misschien niet meteen van een Belgische rijder verwachten, maar Imola is mijn favoriete circuit met Spa op een tweede plaats, iedere bocht is hier een ware opgave en dat intrigeert me enorm” zegt de Ferrari-rijder. Omdat ze het circuit zo goed kent hoopt ze ook op een goed resultaat dit weekend, ondanks de moordende concurrentie. Bovy zegt: “ook al is het vooral een weekend waarin we veel willen bijleren, toch hopen we minstens op een vijfde plek in onze klasse. De Gold-klasse heeft veel goede rijders, dus weten we dat het niveau erg hoog ligt, maar we zijn goed voorbereid en weten wie we zeker achter ons kunnen laten.”

Bovy rijdt is de enige vrouwelijke Belgische rijdster in Imola en ze hoopt dat dat in de toekomst gaat veranderen. Op dit moment rijdt ze voor het Iron Dames team, het team bestaat volledig uit vrouwelijke rijders en is een project dat al sinds 2019 loopt. “Het project is belangrijk omdat we zo kunnen tonen dat vrouwen ook gewoon kunnen meedraaien in de autosport. We hopen hiermee dat vrouwelijke rijders meer gerespecteerd worden en jonge meisjes meer kansen kunnen krijgen,” aldus Bovy.

De kwalificatie is op zondagochtend om 9u00 en de drie uur durende race start om 15u00.

You may also like
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen