Home > #Hoofdnieuws > F1: naar Las Vegas in 2023

F1: naar Las Vegas in 2023

Vannacht werd bekend gemaakt dat de F1 in 2023 een wedstrijd zal houden in Las Vegas, in de Verenigde Staten. Dat liet Liberty Media weten, in LAs Vegas aanwezig met CEO Greg Maffei and F1-baas Stefano Domenicali. Zo komt er dan, na Austin en Miami, een derde Grand Prix in de States.

foto: publiek domein/Carol M. Highsmith op loc.gov/pictures

Het wordt een nachtwedstrijd, op zaterdag, en uiteraard op een stadscircuit, met meer dan 6 kilometer een redelijk lange omloop, waar de wereldberoemde “the strip” zal in worden opgenomen. Er komen 14 bochten en rechte stukke et een aardige topsnelheid van 342 km/u.

F1 en Liberty Media worden de promotor samen met Live Nation Entertainment en de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA), maar ook met Founding Partners Caesars Entertainment, MGM Resorts International, Wynn Las Vegas Presenting Partners MSG Sphere, Resorts World Las Vegas en The Venetian Resort.

In 1981 en 1982 werd de finale van het WK F1 telkens gehouden in Las Vegas, op een met betonmuren uitgezet circuit op de (toch wel gigantische) parking van het Ceasar’s Palace hotel. De wedstrijden toen, die Nelson Piquet (1981) en Keke Rosberg (1982) als kampioenen gekroond zagen, lagen toen zwaar onder vuur.