Home > #Hoofdnieuws > GT World America: Jan Heylen verdedigt zijn titel

GT World America: Jan Heylen verdedigt zijn titel

Jan Heylen komt dit jaar opnieuw met Wright Motorsports aan de start van de GT World Challenge America. Hij won in 2021 de Pro-Am categorie met teamgenoot Fred Poordad. Dit jaar krijgt Jan Charlie Luck als teamgenoot en vallen ze opnieuw onder Pro-Am. Jan Heylen was de laatste jaren coach van Charlie Luck in de Porsche GT3 Cup Challenge USA en GT America en is tevens zijn schoonzoon. Luck won in 2021 GT America met Wright Motorsports.

(Foto: © Wright Motorsports)

“Het is boeiend om het seizoen als regerend kampioenen aan te vatten, en het zet een gezonde druk op het team en iedereen die erbij betrokken is.”, zegt Heylen. “Ik denk niet dat er al veel rijderscombinaties zijn geweest met een vader en schoonzoon, wat het zeker een extra unieke ervaring zal maken. We kijken er allemaal naar uit om een speciale tijd met de familie te hebben en om mooie herinneringen te maken. Charlie is altijd super gemotiveerd en heeft de hele winter getraind om goed voorbereid aan de start te komen. Het maakt een groot verschil om een gedreven teamgenoot te hebben. Ik kijk uit naar de eerste race en hopelijk kunnen we het seizoen met een goed resultaat aanvatten.”

De eerste twee van in totaal dertien wedstrijden vinden op het circuit van Sonoma plaats tijdens het weekend van 16 en 17 april. Heylen heeft dit jaar een goedgevulde agenda, met naast de GT World Challenge America ook het IMSA WeatherTech Sportcar Championship en het FIA WEC.