Home > VAS > Rittensport > VAS: Slalom van Arendonk

VAS: Slalom van Arendonk

Het regionale autosportseizoen is in de provincie Antwerpen al volop aan de gang. Het volgende weekend is het de beurt aan de slalomdiscipline en dat is een weerzien na een hele lange tijd. U raadt het al, door de Corona perikelen werd er de afgelopen twee jaren geen kampioenschap ingericht. In 2022 komt daar verandering in en het is de Slalom van Arendonk die zondag 3 april de aftrap mag geven.

(persbericht)

Slalom is een minder bekende competitie in het autosportgebeuren. De winnaars moeten een perfecte mix van snelheid en behendigheid aan de dag leggen. Om de kansen eerlijk te houden voor iedereen zijn er 10 klasses ingericht, al naargelang het type van wagen en de wijzigingen die daaraan toegelaten zijn. Er worden drie of vier reeksen gereden en de beste tijd die behaald wordt, ongeacht de reeks, maakt het eindklassement uit.

Voor en achter de schermen zullen we vele gezichten herkennen uit de diverse Antwerpse clubs, want De Slalom van Arendonk is een organisatie van het provinciale autosportcomité (PAK) Antwerpen. De plaats van gebeuren is het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk, met het wedstrijdcentrum op het terrein Iemants/Smulders. Daar wordt een parcours uitgelegd van ongeveer 1250 meter. De bedoeling is uiteraard dat de deelnemers zo snel mogelijk doorheen de opgestelde poortjes rijden zonder deze te raken. Naar goede gewoonte wordt daartoe het parcours in de ochtend te voet verkend.

Gezien de lange periode dat de slalomrijders in Vlaanderen “op hun honger” bleven zitten, kunnen we er ook vanuitgaan dat iedereen die met slalom is begaan, zondag dan ook in Arendonk zal te vinden zijn. Onder de deelnemers zien we alvast regerend kampioen Dominique Van Kerckhove en toppers als Frederik De Clercq, Dirk Smets, Jorgen Draelants, Jos Bronckart en Jurgen Ribbens. Zij kunnen zeker allemaal aanspraak maken op de algemene overwinning. Maar we zien eveneens een aantal rijders die steevast hun categorie domineren als Patrick Becarren of Jonathan Broeckmans. De eindconclusie moet worden dat het een nieuw seizoen is en dat alle kansen voor iedereen open liggen.

Dit is Arendonk

Arendonk is een begrip in de regionale autosportwereld. Niet enkel vanwege de rittensportwedstrijden en de slalom, maar vooral ook vanwege het Glosso Circuit en de rallycross. Voor wie iets meer wil weten over Arendonk, wel in 1212 ontving Arendonk stadsrechten. Daarvoor vinden we in de archieven namen als Arendoncq, Arendonc en Arendonck. De naam slaat op hoger gelegen land in een gebied van stromend water, allerlei riviertjes die naar de Wamp voeren. In de middeleeuwen stond Arendonk bekend om de valkerij, het vangen en africhten van roofvogels voor vorstenhuizen. Daarna
kwam de linnenweverij en dan, net als in het naburige Rijkevorsel, de sigarenindustrie. Deze glorie van vroeger wordt nog weerspiegeld ineen aantal herenhoeves en herenhuizen. In het Heemhuis vindt en nog een streek- en sigarenmakersmuseum. De Arendonkenaar houdt het tegenwoordig graag eenvoudig. Wandelen, zwemmen of fietsen in de vele bossen, vijvers en recreatiedomeinen in de buurt. De inwoners dragen de bijnaam “de bordenlikkers” of telowerelè’er. Een klein monument dat daarnaar verwijst staat nabij de Toremansmolen, een andere bezienswaardigheid in Arendonk.

SLALOM ARENDONK

  • Wanneer zondag 3 april 2022
  • Wie PAK Antwerpen vzw, Sprinhaanveldestr 1 bus2 – 2150 Borsbeek
  • Wat Wedstrijd voor het VAS kampioenschap Slalom 2022 en de diverse provinciale kampioenschappen (PAK)
  • Waar industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk, met het wedstrijdcentrum op het terrein Iemants/Smulders, waar om 10u45 de eerste deelnemer voor de eerste reeks zal starten
  • Info www.pakantwerpen.be
  • Deelnemers op heden 38 voorinschrijvingen