Home > F1 > F1 Saoedi-Arabië: Leclerc zet snelste tijd neer in eerste trainingsessie

F1 Saoedi-Arabië: Leclerc zet snelste tijd neer in eerste trainingsessie

Het tweede weekend van de F1 vindt plaats in Saoedi-Arabië. Het snelste stratencircuit van de wereld laat bijna geen ruimte tot fouten want het kleinste kan fataal zijn. In de eerste sessie was Charles Leclerc (Ferrari) het snelst, met Max Verstappen (Red Bull) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo) op twee en drie.

Foto: ©Ferrari

Voor Haas begon de sessie erg slecht, na ongeveer vijf minuten hoorde Kevin Magnussen dat hij terug in de pits moest komen en zijn versnelling niet mocht veranderen, omdat hij met een hydraulisch probleem zat. Voor de rest van de sessie is hij niet meer buitengekomen.

Dat er een rode vlag dit weekend zou zwaaien, stond in de sterren geschreven, maar de eerste kwam er niet op de manier die we dachten. Het 50 meterbord voor bocht 1 was losgekomen en Lando Norris (McLaren) is er tegen gereden waardoor het volledig versnipperde en op het circuit kwam. Al het opkuiswerk duurde toch een goede tien minuten.

Op het einde van de sessie zette Leclerc  de snelste ronde van de middag neer. Met een 1’30”772 was hij één tiende sneller dan Verstappen, wel op harde banden terwijl bijna alle andere rijders op zachte banden stonden, en Bottas was derde.

Deze avond begint de tweede vrije training om 18u00 Belgische tijd. Dan zullen de tijden representatiever zijn omdat de weersomstandigheden meer hetzelfde zijn dan tijdens de kwalificatie en race.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
In een notendop: MotoGP – GT World – F1