Home > Circuit > In een notendop: IMSA

In een notendop: IMSA

  • Neel Jani – De Zwitser neemt het zitje van Kevin Magnussen over nadat die laatste last-minute werd opgeroepen door Haas F1 Team. Hij verschijnt dus mee aan de start van de 12 uur van Sebring in een Acura DPi. Jani won de 24 uur van Le Mans in 2016 en deed reeds ervaring op aan de zijde van Laurens Vanthoor en Earl Bamber in IMSA, toen wel in de GTLM-klasse met een Porsche. (foto: © Porsche)
  • Winward – Mikael Grenier promoveerde van een Silver-rating naar een Gold-rating. De wijziging heeft ertoe geleid dat Winward Racing zijn line-up voor de 12 uur van Sebring dit weekend heeft aangepast. Zo neemt de Duitse Marvin Dienst zijn plek in. Dienst, die tevens een Silver-rating heeft, is geen onbekende in de GT wereld en werd de eerste Duitse F4 kampioen in 2015.
  • Risi Competizione – De #62 Ferrari eindigde als tweede in de nieuwe GTD PRO-klasse tijdens de 24 uur van Daytona. Davide Rigon en Daniel Serra vormden de helft van de rijdersbezetting in Daytona en keren terug in de auto voor Sebring, ze zullen vergezeld worden door nieuwkomer Eddie Cheever III, de zoon van Indy 500 winnaar Eddy Cheever Jr.
You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
IMSA Sebring 12: twee Belgen doen de dubbel in Florida, 54 wagens voor de 12 Hours
Daytona 24: opschudding na inbreuk op reglement van winnende team
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?