Home > WRC > WRC: parcours rally van Finland krijgt heuse make-over

WRC: parcours rally van Finland krijgt heuse make-over

De Secto Rally Finland, de Finse manche van het WRC, keert dit jaar terug als een vierdaags evenement in het eerste weekend van augustus. De rijders zullen op de eerste dag beginnen in het stadscentrum van Harju, zaterdag is dan weer de zwaarste dag van het weekend, dan staat er 150 km tegen de chrono op de agenda.

foto: © rally van Finland

Op donderdag 4 augustus start de Finse manche van het WRC. In vier dagen zullen de rijders bijna 1.500 km afleggen, waarvan goed 300 tegen de chrono. Bijna de helft van het parcours is anders dan dat van twee jaar geleden. In de 70ste editie van de wedstrijd hebben de organisatoren het zelfs voor elkaar gekregen om 30 km (10%) volledig nieuw parcours in te lassen.

Wat ook terugkomt, is een vierde dag, tegen drie dagen in het verleden. Op donderdag komt er de Rannankylä shakedown stage in Muurame. Deze werd voor het laatst gehouden in 2010. Op donderdagavond begint het dan allemaal echt met een parcours dat in het centrum van Harju ligt. Het zwaartepunt van het weekend ligt op donderdag, met meer dan 150 km aan speciale proeven. De rally van Finland begint op 4 en eindigt op 7 augustus.

You may also like
WRC Finland: superieure Tänak aan het feest in Finland
WRC Finland: autoritaire Tänak gaat als leider slotdag in
WRC Finland: Tänak blijft doorrazen
WRC Finland: Tänak neemt over na problemen teamgenoten