Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: Toyota ongenaakbaar, Neuville blij met derde plaats

WRC Zweden: Toyota ongenaakbaar, Neuville blij met derde plaats

In Zweden zit de tweede dag van de tweede manche van het WRC 2022 er op. Thierry Neuville vertrok als leider aan die tweede dag, maar het Belgische feestje was van korte duur. Vooraan zijn Kalle Rovanperä en Elfyn Evans in hun Toyota Yaris ongenaakbaar. Zij verdeelden ook alle proeven deze namiddag. De Fin en de Welshman zullen morgen, zondag, uitmaken wie er als eerste over de meet gaat. Het verschil tussen de teamgenoten bedraagt 8,3 seconden, met nog vier proeven te gaan.

Foto: © Toyota WRC

We kunnen de twee vooraan niet volgen en we mogen blij zijn dat we voor het podium vechten”, was de commentaar van Thierry Neuville na de slotproef op zaterdag. “Ik ben blij dat we er nog bij zijn gezien de technische problemen van mijn teamgenoten en na onze vertoning in de Monte-Carlo is het al verwonderlijk dat we hier voor een podiumplaats vechten. Dat is nu ons doel.

Neuville heeft vier seconden bonus op Esapekka Lappi, de derde Toyota-man, die zelf meer dan een minuut voorsprong heeft op Takamoto Katsuta, ook al in een Toyota. In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda) met een tiental seconden bonus op Ole Christian Veiby (Volkswagen) en een halve minuut op Nikolay Gryazin (Skoda).

Op de slotdag staat er nog een goed 56 kilometer tegen de chrono op het menu en rond de klok van één uur kennen we de winnaar.