Home > Circuit > In een notendop: Euro NASCAR – FIA WEC – GT World – IGTC

In een notendop: Euro NASCAR – FIA WEC – GT World – IGTC

Euro NASCAR – De NASCAR Whelen Euro Series hebben hun kalender aangepast. De manche op het circuit van Hockenheim, waar de eerste races zouden plaatsvinden, kan dit jaar niet doorgaan waardoor het kampioenschap uiteindelijk half mei in Spanje van start gaat. De wedstrijden op de Italiaanse omloop van Vallelunga vielen eerst buiten het kampioenschap, maar tellen nu wel mee.

14 en 15 mei: Valencia (Spanje)

11 en 12 juni: Brands Hatch (Groot-Brittanië)

9 en 10 juli: Vallelunga (Italië)

3 en 4 september: Most (Tsjechië)

8 en 9 oktober: Zolder (België)

29 en 30 oktober: Grobnik (Kroatië)

FIA WEC – Harry Tincknell en Sebastian Priaulx zullen samen met Christian Reid de #77 Porsche 911 RSR-19 van Proton Competition in het wereldkampioenschap uithouding besturen. Wie met Julien Andlauer het stuur van de #88 deelt is nog niet geweten.

GT World – Tresor by Car Collection brengt dit seizoen twee Audi R8 LMS GT3 Evo 2 aan de start in zowel de Sprint als de Endurance Cup. In Endurance vinden we één wagen in de Pro-klasse en de andere in de Silver Cup. Deze laatste wordt bemand door Lorenzo Patrese, Axel Blom en Hugo Valente. Lorenzo Patrese is de zestienjarige zoon van voormalig F1-rijder Riccardo en betwistte vorig jaar de Italiaanse F4. Blom reed in 2021 in de Lamborghini Super Trofeo Europe en Hugo Valente zagen we in het verleden o.a. in het FIA WTCC aan het werk.

IGTC – Doordat de 12 uur van Bathurst, de eerste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge dit jaar, in mei valt en er nog steeds reisbeperkingen zijn, heeft SRO de structuur van de categorieën herzien. Elke equipage dient nu een rijder met het bronze statuut te bevatten. De wedstrijd is tevens de openingsmanche van de GT World Challenge Australia.

(Foto: © NASCAR Whelen Euro Series)