Home > #Hoofdnieuws > Interview Valentino Rossi: “Ik hou van de aanpak van Vincent”

Interview Valentino Rossi: “Ik hou van de aanpak van Vincent”

Een van de meest opvallende aankondigingen in de autosport afgelopen winter, was zonder meer de komst van Valentino Rossi naar het Belgische WRT. De Italiaanse legende zal in 2022 met het team van Vincent Vosse en Yves Weerts uitkomen in GT World Endurance en Sprint, uiteraard aan het stuur van een Audi R8 GT3.

Ik was klaar met MotoGP, maar racen zit in mijn bloed en daarom ga ik nu met auto’s aan de slag, iets wat ik trouwens tijdens mijn carrière al altijd af en toe gedaan heb. Ik deed de laatste jaren één of twee GT3-wedstrijden per seizoen en ik weet nu met welke auto’s ik plezier kan beleven”, aldus Rossi. “Ik kijk daarbij uit naar zowel sprint als uithoudingswedstrijden en wil alvast ook één 24-uursrace rijden, dit jaar zal dat Spa zijn, een circuit waar ik overigens nog nooit geweest ben. Ik heb het circuit nog nooit gezien zelfs… Alles is sowieso nieuw voor me en ik maak het bilan in de loop van het seizoen op.”

Waarom koos je WRT?

“Vincent (Vosse) is me komen opzoeken en ik hou van zijn aanpak. Het team WRT is erg competitief en ze vechten altijd mee voor de zeges en dat is erg belangrijk voor me. Ook de menselijke kant van het verhaal is belangrijk voor, dat is zo heel mijn carrière al geweest. Een team is voor mij als een tweede familie, de familie op de racetrack zeg maar. Ik hoop dat we die goede ambiance hier ook kunnen hebben. Bovendien zijn mijn teamgenoten erg snelle jongens en ik ben ervan overtuigd dat ik me samen met hen kan verbeteren. WRT is ook op diverse fronten actief en wie weet, krijg ik de kans om een LMP2 uit te proberen.”

Hoe verliep die eerste test in Valencia voor jou?

“Ik wilde de auto testen, ik kende de Audi R8 immers niet. De R8 is trouwens een zeer goede raceauto. Vincent wist me ook te zeggen dat mijn rondetijden correct waren en ik vertrouw hem daarin.”

Kijk je bijzonder naar Spa uit?

“Zoals ik zei, ik ken het circuit niet, al heb ik wel al meermaals in een simulator gereden op de omloop van Spa. Het is voor mij de mooiste wedstrijd voor GT-wagens in de wereld en ik kijk er dan ook enorm naar uit.”

In vergelijking met MotoGP ga je nu de auto moeten delen…

“Dat is inderdaad erg verschillend, maar ik hou van teamwerk. Ik heb al enkele 12-uursraces gereden en dat was al erg leuk en in het verleden was ik al actief in de toenmalige Blancpain GT. We gaan nu tien wedstrijden in één seizoen rijden, wat tijd vraagt, maar het is minder dan de 20 van het MotoGP-seizoen. Ik weet niet wat het moeilijkst zal zijn, sprint of endurance. Over mijn ambities zal ik het later in het seizoen hebben.”