Home > #Hoofdnieuws > IGTC – Kyalami: AKKA ASP Mercedes domineert de eerste dag

IGTC – Kyalami: AKKA ASP Mercedes domineert de eerste dag

In aanloop naar de laatste manche van het Intercontinental GT Challenge van het seizoen 2021 in Zuid-Afrika, stonden er vandaag verschillende vrije trainingen op het programma. Twee betalende test sessies, waarvan één gereserveerd enkel voor deelnemers van het kampioenschap. Gevolgd door de nacht training.

(Foto: © Intercontinental GT Challenge)

De AKKA ASP Mercedes van het trio Marciëllo-Gounon-Boguslavskiy was in alle sessies de snelste. Mathematisch zijn zowel Boguslavskiy op vijftien punten van de leider, als Marciëllo op negentien punten achterstand, kanshebbers voor de titel.

Van de drie leiders in het kampioenschap was het Nicklas Nielsen die in zijn AF Corse Ferrari #71 het dichtst bij de Mercedes kwam met een derde tijd in de eerste test, een tweede tijd in zowel de tweede test als de nacht training. De twee overige leiders in het kampioenschap delen de andere Ferrari van AF-Corse met #51. Het duo Pier Guidi-Ledogar wordt bijgestaan door Miguel Molina. In de eerste test eindigden zij vijfde, in de tweede test wisten ze een vierde tijd te rijden om de nacht training opnieuw als vijfde te eindigen.

Niet alleen bij Ferrari hebben ze de titelkandidaten gesplitst, ook bij Audi wordt Christopher Haase gescheiden van zijn collega’s Markus Winkelhock en Patric Niederhauser die tezamen tweede in het klassement staan op slechts twee punten van het leidende Ferrari trio. De Saintéloc Audi van Winkelhock-Niederhauser-Van Der Linde eindigde vierde, vijfde en uiteindelijk zesde in de nacht.

De aanwezige Belgen zijn allemaal te vinden in verschillende Audi. Dries Vanthoor en Charles Weerts staan in de WRT Audi Christopher Haase bij en eindigden zesde in de eerste sessie, derde in de tweede sessie en vierde in de nacht training. Het duo Vanthoor-Weerts staat slechts op negen punten van de leiders in het klassement. De derde Belg is Nicolas Baert die de Saintéloc Audi #26 deelt met Simon Gachet en Lucas Legeret, tevens de enige wagen in de Silver Cup-klasse. Zij reden in alle sessies de zevende tijd.

Morgen vinden zowel de pre-kwalificatie als kwalificaties plaats. De kwalificaties zijn opgedeeld in drie sessies met ten slotte nog een Superpole. Hieronder kan u terugvinden hoe laat dit alles doorgaat.

Timing vrijdag (Belgische tijd)

  • Pre-kwalificatie – 09u35
  • Kwalificatie 1 – 14u30
  • Kwalificatie 2 – 14u52
  • Kwalificatie 3 – 15u15
  • Superpole – 17u00

Allemaal live te volgen op de website van GT World via deze link.

You may also like
In een notendop: GT World en DTM
IGTC Kyalami: WRT pakt de dubbel
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
In een notendop: DTM en IGTC