Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: vier kanshebbers op de zege, Vanthoor en Heylen nog steeds aan kop in hun klasse

Daytona 24: vier kanshebbers op de zege, Vanthoor en Heylen nog steeds aan kop in hun klasse

Met nog 2u15 te racen leidt Richard Westbrook in de Cadillac DPi-V.R van JDC Miller MotorSports met een zeventiental seconden voorsprong op Filipe Albuquerque in de WTR Acura 05-ARX. Laurens Vanthoor en Jan Heylen voeren nog steeds de GT-categorieën aan. Zoals gebruikelijk zal de race pas in de eindfase beslist worden. De finishvlag valt om 19u40 Belgische tijd over deze zeer koude editie van de 24 uur van Daytona.

(Foto: © HPD-North American Motorsport)

De Cadillac van Derani-Nunez-Conway en de Acura van Jarvis-Blomqvist-Castroneves-Pagenaud zitten Albuquerque op de hielen. Colton Herta is met de Oreca 07 van DragonSpeed USA met 10 ronden achterstand vijfde en leider in LMP2. In LMP3 gaan Robinson-Fraga-van Berlo-Cooper met de Riley Motorsports Ligier JS P320 nog steeds aan de leiding voor de Ligier van CORE Autosport. Ugo de Wilde is zesde in LMP3 met 39 ronden minder dan de Ligier van Riley.

De KCMG Porsche van Vanthoor-Pilet-Olsen-Imperatori strijdt om de leiding in GTD Pro met Campbell-Jaminet-Nasr in de Pfaff Motorsports Porsche. Derde zijn Pier Guidi-Calado-Serra-Rigon van Risi Competizione met een 25-tal seconden achterstand.

In GTD ziet het er goed uit voor Jan Heylen. De Wright Motorsports Porsche heeft 54 seconden voorsprong op Mann-Perez Companc-Nielsen-Villander in een Ferrari 488 GT3 van AF Corse, gevolgd door de Aston Martin Vantage GT3 van Magnus Racing op de derde plaats. De #70 McLaren van Inception Racing verloor enkele ronden in de pits met een probleem aan de remmen.