Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: vier DPi’s strijden om de overwinning, Vanthoor aan kop in GTD Pro, Heylen leidt GTD

Daytona 24: vier DPi’s strijden om de overwinning, Vanthoor aan kop in GTD Pro, Heylen leidt GTD

Bij dageraad was de competitie nog zeer intens in diverse categorieën. Voor de algemene zege gaat het tussen de beide Acura en de Cadillac #5 en #31, waarbij de verschillen verwaarloosbaar zijn. Tom Blomqvist voert momenteel het klassement aan in de Acura van Meyer Shank Racing voor Ricky Taylor in deze van WTR.  In GTD Pro leidt Laurens Vanthoor, maar hij wordt op de huid gezeten door vier andere GT’s. Ook in GTD zien nog 6 wagens strijden voor de zege met de Porsche van Jan Heylen aan kop.

(Foto: © Porsche Motorsport)

In DPi wisten beide Acura zich terug in de kopgroep te nestelen na de lekke banden van gisteren. De Cadillac van Earl Bamber kreeg net voor zonsopgang problemen met de benzinepomp en staat momenteel nog in de garagebox. De eerste LMP2, deze van Tower Motorsport met Ferdinand Habsburg aan het stuur, bezet de vijfde plaats in het algemene klassement. In LMP3 leidt Riley Motorsports met bijna één ronde voorsprong op Sean Creech Motorsport. De #26 Duqueine van Ugo de Wilde is 39ste algemeen en zesde in LMP3 als gevolg van diverse problemen. Ze tellen twintig ronden achterstand op Riley Motorsports.

Laurens Vanthoor rijdt aan kop van GTD Pro met een nipte voorsprong op Felipe Nasr in de Pfaff Motorsports Porsche en Jack Hawksworth met de Lexus RC F GT3 van VasserSullivan. Jan Heylen doet het prima in GTD. Hij en teamgenoten Richard Lietz, Zacharie Robichon en Ryan Hardwick leiden in de Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsports voor de McLaren van Inception Racing en de Mercedes van Winward Racing.

Ondanks technische problemen is Alessio Picariello nog in de wedstrijd. De WeatherTech Porsche is 44ste algemeen en negende in GTD Pro met 39 ronden achterstand op Laurens Vanthoor.