Home > #Hoofdnieuws > FE Diriyah: één – twee voor Mercedes

FE Diriyah: één – twee voor Mercedes

Het achtste Formule E seizoen is alvast goed begonnen voor het Mercedes team. Nyck de Vries won voor zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne de nachtrace. Opvallend, ook vorig jaar won de Vries de openingsrace in Diriyah. Het podium wordt aangevuld met Jake Dennis (Andretti) op de derde plek.

Foto’s © Twitter / Mercedes EQ & FIA Formula E

Stoffel Vandoorne, die vanop pole startte, had een goede start. Ook de Vries was goed weg en wist voor de eerste bocht al Jake Dennis in te halen. Dennis zakte zo weg naar de derde plek. In de chaos tijdens de start wat verder op de grid, moest António Félix da Costa (DS Techeetah) al meteen zijn wagen richting de pitstraat sturen met een lekke band. Echter moest hij opgeven nadat bleek dat ook zijn ophanging rechtsachter afgebroken was. Amper tien minuten in de race zagen we de nieuwe safety car de ban oprijden. In een gevecht tussen Robin Frijns (Envision) en Oliver Rowland (Mahindra) eindige die laatste in de muur. Frijns kreeg een drive through penalty voor het voorval. De safety car was goed voor een verlenging van 5min 15s.

Wissel aan de top

Na de safety car ging Vandoorne meteen voor de attack mode. Hij mistte echter de tweede loop en moest hierdoor zijn leidersposities afgeven aan zijn teamgenoot. Vandoorne wist de verloren tijd niet meer goed te maken eindigde tweede. André Lotterer (Porsche) kon zijn attack mode wel goed activeren. Door de extra boost wist hij Jake Dennis in te halen. Dit tot grote ontevredenheid van de Brit. Na een gevecht 15min wist hij Lotterer toch opnieuw in te halen. Dit is het begin van een hele hoop inhaalbewegingen waarbij de Porsche-rijder verder wegzakt naar de dertiende plaats.

Uitslag

Uitslag © FIA Formula E

Morgen krijgen de rijders een nieuwe kans. Een derde vrije training start om 11u30, waarna de kwalificaties volgen om 15u40. De tweede race van het weekend start om 18u03