Home > Industrie > ORECA ontwikkelt haar eerste testbank voor waterstofmotoren

ORECA ontwikkelt haar eerste testbank voor waterstofmotoren

Eén van de testbanken van ORECA Magny-Cours zal worden geüpdatet om binnenkort waterstofmotoren uit te proberen. Hiermee geeft ORECA niet enkel een nieuwe dimensie aan haar eigen projecten, maar de installatie zal ook toegankelijk zijn voor de nieuwe technologieën van partners en klanten.

(Foto: © ORECA)

“Vanaf maart 2022 zal ORECA in de mogelijkheid zijn om waterstoftechnologie te evalueren op twee BORGHI machines met een capaciteit van 800pk en 1000 N.m.”, aldus Vincent Garreau (ORECA Magny-Cours Projects Manager).

In het kader van het project “Dakar Future”, omtrent de energietransitie, is ORECA al aan het werk om een waterstofmotor klaar te stomen die kan dienen in de bekendste rally raid.

Serge Meyer (hoofd van ORECA Magny-Cours): “Het is essentieel voor de automotive- en motorsportsectoren om projecten te ontwikkelen met duurzame mobiliteit als doel. Competitie bewees altijd om een formidabel onderzoekslaboratorium te zijn! Het is met dit in gedachten, en het verlangen om bij te dragen tot de toekomst, dat ORECA investeert in de nieuwe technologieën die de voertuigen van morgen zullen aandrijven.”.

Vorig jaar werd al bekend dat ORECA samen met Red Bull Advanced Technologies het chassis zal ontwikkelen van de waterstofklasse die vanaf 2024 in de 24 uur van Le Mans te zien zal zijn.