Home > #Hoofdnieuws > Wie is de ondernemer achter… Tom Cloet?

Wie is de ondernemer achter… Tom Cloet?

De wintermaanden komen eraan en dan valt de autosport toch een beetje stil. Autosportwereld.be neemt echter geen winterpauze en daarom is er deze nieuwe reeks waarin we de ondernemer achter de autosportfiguur aan bod laten komen. Tussen autosport en het zakenleven zijn immers heel wat parallellen. De zevende in onze reeks is marathonman Tom Cloet, wiens zoon Gilles nu ook aan het racen is gegaan.

Foto ©: ßrecht Decancq

Wat houdt jouw professionele activiteit in?

“Ik combineer verschillende bedrijven, met in de eerste plaats Frentlife, een Leasingmaatschappij, maar niet van auto’s maar voor interieur. We maken onze meubelen in Oost-Europa en zetten die in appartementen die verhuurd worden door investeerders zonder extra investeringen en met een hoger rendement. Cosylife is dan weer een onderneming die interieurs least aan bouwbedrijven voor hun kijkwoningen en dus moeten ze die meubelen niet aankopen en daarbij wordt de realisatie van die kijkwoning in 3D gefilmd zodat de kijkwoning online ook kan bezocht worden. Bovendien kan de bezoeker al die meubelen, die in die kijkwoning staan bij ons kopen. Frentlife Fund is dan weer mijn vastgoedfonds en Covestor een crowdfunding platform om appartementen in co-eigendom aan te kopen bij Frentlife Fund.”

Wat neem je mee van de sport in je professionele leven of omgekeerd?

“Van de sport neem ik doorzettingsvermogen mee om nooit op te geven en de drang naar resultaat te behouden. Van het werk leer ik dat hard werken loont en dat fouten maken een privilege is.”

Al sportieve plannen voor 2022?

“Nog niks concreet, ik ga blijven trainen met mijn Formule Ford en F3 en er komen zeker opportuniteiten langs waar ik misschien op in ga. Maar na de 24 uur van Le Mans gaat de focus weer 100% naar het professionele en ga ik mij vooral met Gilles bezighouden. Enkele wedstrijden van de NLS (VLN) staan wel al zeker op het programma.”