Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • GB4 – Het meest in het oog springende debuut is dat van de 14-jarige Amerikaan Ugo Ugochukwu in de Britse Formule 4 (GB4). Ugochukwu is een telg uit het McLaren Junior driver programma en hij reed tot dit seizoen in karting. Hij zal nu een eerste jaar in de autosport beginnen met de overgang naar de Tatuus T-421 met Abarth motor bij het Carlin Team. Ugochukwu valt onder het management van ADD Motorsport, die ook instaan voor de carrière van Lando Norris.
  • FRECA – De Hongaar Levente Révész gaat na één seizoen in de Italiaanse Formule 4 naar het Formula Regional by Alpine, onder de kleuren van het Van Amersfoort-team. Hij wordt er ploeggenoot van Nederlander Kas Haverkort.
  • FIA F3 Asia – 3Y Technology slaat de handen in elkaar met R-Ace GP en onthulde Oliver Goethe als eerste rijder op hun Tatuus-Alfa Romeo. De Deen nam vorig seizoen deel aan de Formula Regional by Alpine en eindigde op de 23e plaats. Hij komt uit een racefamilie. Zijn vader is een gentleman-racer en een groot verzamelaar van racewagens in Gulf kleuren. Zijn oudere broer Benjamin rijdt voor het Audi WRT-team in de GT World Challenge.
  • F4 UAE – Het Italiaanse Cram Motorsport gaat naar het kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten met de Indiër Anshul Gandhi, die eerder al testte bij het team. Ook 3Y R-Ace GP kondigde men al een eerste rijder aan met Martinius Stenshorne, een 15-jarige Noor onder het Nicolas Todt All Road Management.

(foto: ©mclaren.com)