Home > Circuit > DTM: Assen niet op de kalender

DTM: Assen niet op de kalender

ITR, de organisator van het DTM-kampioenschap, maakte de volledige kalender bekend. Er zullen acht raceweekends plaatsvinden waarvan vier in Duitsland en vier erbuiten. Assen staat verrassend genoeg niet meer op de kalender. De Belgische ronde vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps van 9 t.e.m. 11 september.

Eerder in oktober werd er een voorlopige kalender gepresenteerd. Hierop was nog plek vrij tijdens het weekend van 3 tot 5 juni. Lang werd gedacht dat Assen deze plek zou innemen, echter besloot de organisatie het weekend te schrappen van de kalender. Zo komt er een vroegtijdig einde aan het Nederlandse DTM verhaal.

De promotor van de race, LDP International, reageerde op de vroegtijdige beëindiging van het contract met ITR:

Na drie jaar hard werken samen met ITR, hebben we besloten ons contract voor de nabije toekomst niet voort te zetten. Assen is een evenement dat niet door het circuit wordt georganiseerd, maar door ons als externe promotor. Vanwege de gestegen kosten voor het evenement als gevolg van de Covid-19 pandemie, hebben we geprobeerd om opnieuw te onderhandelen over ons contract, maar we hebben geen oplossing gevonden die voor beide partijen acceptabel was en daarom zijn we gezamenlijk overeengekomen hoe verder te gaan. We willen alle betrokkenen en de fans bedanken voor hun steun en voor drie geweldige jaren DTM op Assen.”

Verder gaf het ITR aan dat ook het logistieke aspect van dergelijke weekends overwogen werd. Er werd na overleg met de teams besloten om het weekend van 3 tot 5 juni te schrappen. Zo reageert Frederic Elsner, directeur event & operations van de DTM-organisatie:

“Met de beperking van de kalender volgen we onder meer de wens van de teams om het slot in juni te heroverwegen en het seizoen 2022, net als het vorige, op acht raceweekends te laten draaien. Met een extra evenement in het buitenland in juni, waarbij sowieso elk weekend minstens één groot autosportevenement op het programma staat, zou de logistieke inspanning te groot zijn geweest.”

Hieronder de volledige kalender:

  1. Autódromo Internacional do Algarve (POR), 29 april – 1 mei 2022
  2. DEKRA Lausitzring Turn 1 (DUI), 20 – 22 mei 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic Cup
  3. Imola (ITA), 17 – 19. juni 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic DRM Cup
  4. Norisring (DUI), 1 – 3 juli 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic Cup
  5. Nürburgring (DUI), 26 – 28 augustus 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic DRM Cup
  6. Circuit de Spa-Francorchamps (BEL), 09 – 11 september 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic Cup
  7. Red Bull Ring (AT), 23 – 25 september 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic DRM Cup
  8. Hockenheimring (DUI), 07 – 09 oktober 2022 – incl. DTM Trophy en DTM Classic Cup
You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM